Kauno pavasario mugė bus kitokia nei anksčiau

  • Teksto dydis:

Balandžio 7-9 dienomis miestiečius ir aplinkinių regionų gyventojus į miesto centrą sukvies tradicinė Kauno mugė. Senamiestyje ir Laisvės alėjoje vyksiančios mugės organizatoriai ėmėsi ambicingo tikslo – mugę paversti ne tik prekybos, bet ir kultūros, sveiko gyvenimo būdo bei idėjų pristatymo renginiu.

Tikimasi, kad į mugę atvyks ne tik šimtai dalyvių, siūlančių savo augintą ar gamintą produkciją, bet ir įvairūs kolektyvai, bendruomenės, saviveiklininkai – prisistatyti, koncertuoti ir skleisti savo idėjas. Aktyviai dalyvauti kviečiami tiek tradicinės lietuvių liaudies kultūros puoselėtojai, tiek ir technologinėmis bei kultūrinėmis naujovėmis besižavintys gyventojai.

Jaunimui – visa zona

Viena pagrindinių šių metų mugės naujovių – jaunimo zona. Kauno muzikinio teatro parke įrengtoje erdvėje visas tris dienas vyks kuriančių jaunuolių pasirodymai ir naujųjų technologijų pristatymai.

„Šioje zonoje norime, kad jaunimas galėtų prisistatyti tiek savo bendraamžiams, tiek ir vyresnės kartos atstovams, kurie dažnai gyvena atskirą gyvenimą ir nenutuokia, kokius nuostabius dalykus kuria mūsų jaunuoliai. Be įvairių pasirodymų, jaunimo zonoje vyks mokymai, varžybos, atrakcijos, kviečiančios visus užsukti ir patiems tapti dalyviais“, – pasakojo už „Jaunimo zoną“ atsakinga renginių organizatorių studijos „Muha“ vadovė Audronė Arkauskaitė.

Taip pat vyks parodomoji skraidklių programa, riedžių slalomas, tritaškių konkursas, žongliravimo pamokos, magijos šou, fotokonkursai, virtualios orientacinės varžybos, šiuolaikinio cirko pasirodymai, gatvės šokiai bei muzikantų koncertai.

„Jaunimo zonoje“ ant specialiai įrengtos scenos vyks ir autorinių muzikos kūrinių bei vaidybinių pasirodymų konkursai. Juose dalyvauti galės ne tik įvairios grupės, teatrai, bet ir kiekvienas, turintis ką parodyti. Konkursų dalyvius vertins iš profesionalių muzikantų, teatralų sudaryta komisija. Nugalėtojų laukia itin vertingi prizai. 

Paskaitos apie ekologiją ir sveikatingumą

Bet mugės svečių laukia ne tik pramogos. Viena pagrindinių šių metų mugės temų – sveika gyvensena ir ekologija. Mugės prekeiviai, pardavinėjantys ekologiškus ir natūralius produktus, bus pažymėti specialiu ženklu. Kai kurie šių prekybininkų mugės dalyviams jau ruošia ir nemokamų paskaitų, seminarų programą.

Laisvu laiku natūralaus lininio pluošto sijonus, maišelius ir kitus drabužius siuvanti sveikatos specialistė Aurelija Bagdonavičienė mugės metu ne tik jais prekiaus, bet ir ves paskaitą apie natūralaus pluošto gaminių naudą mūsų sveikatai. Taip pat papasakos apie drabužių skleidžiamą energetiką ir jų derinimą.

Jos kolegė Kristina supažindins su mažomis gudrybėmis, kurios padės sumažinti buitinių atliekų kiekį. Atskleis, kaip išvengti perdėto vartotojiškumo ir planuotis savo pirkinius.

Organizatoriai tikisi, kad norinčiųjų papasakoti savo atradimus sveikos gyvensenos ir ekologijos temomis iki renginio tik daugės ir iš mugės žmonės išvyks ne tik apsipirkę, bet ir sužinoję, kaip gyventi sveikiau, mažiau teršti gamtą.

Proga pažinti Lietuvos istoriją

Renginio metu bus galimybė ir susipažinti su Lietuvos istorija. Rotušės aikštėje ir senamiestyje įsikurs mūsų šalies regionų miesteliai. Savo kulinarinį ir etnografinį paveldą pristatyti atvyks bendruomenės iš Aukštaitijos, Žemaitijos Mažosios Lietuvos, Suvalkijos ir Dzūkijos.

„Mugės svečiai ne tik galės paragauti išskirtinių regionų patiekalų, susipažinti su šių regionų ypatumais, bet ir stebėti įvairių amatininkų darbą. Vietoje dirbs kalviai, skulptoriai, virėjai, dailininkai ir kiti meistrai. Rengsime Lietuviško maisto festivalį ir rinksime geriausią Lietuvos virtuvę“, – pasakojo Kauno mugę organizuojančios įmonės „Sukurta LT“ vadovas Darius Straigis.

Nuo Laisvės alėjos fontano iki Kauno rotušės nusidrieksianti mugė bus suskirstyta į keletą atskirų zonų pagal prekiaujamą produkciją: ūkio, amatų, maisto, ekologijos, jaunimo ir Lietuvos regionų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cioce

cioce portretas
o kai alkoholis???

Eglė

Eglė portretas
O kur dingo ilgametė Kazimiero mugė? Tradiciją perkrikštyti lengva, bet tai jau kvepia politika - juk mugę įkūrė Kazys Starkevičius, mecenavo savo ūkio lėšomis meno kolektyvų pasirodymus, sutelkdavo smulkiuosius šeimų ūkininkus pristatyti savo pagamintus produktus, kviesdavo gamintojus iš užsienio šalių. Pažiūrėsim, kas iš tiesų naujo (neskaitant jaunimo pašėliojimo) bus šiemetinėjė mugėje. Sėkmės jos organizatoriams, išsigandusiems KAZIMIERO vardo.

???

??? portretas
mes laukiame kaziuko mugės!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių