Kauno oro uoste sparčiai daugėja skrydžių

  • Teksto dydis:

Nors keleivių daugėja visuose šalies oro uostuose, Kaunas sparčiausiai grįžta į ikipandeminius laikus.

Praėjusį mėnesį keleivių srautas antrame pagal dydį oro uoste jau pasiekė beveik 93 proc. to keleivių skaičiaus, kuris buvo fiksuojamas 2019 m. kovą.

Keliautojų Kauno oro uoste šių metų kovą užfiksuota 79 tūkst. (2021 m. buvo 4 385). Kauno oro uoste kovo skrydžių skaičius jau net 15 proc. viršijo ikipandeminį laikotarpį ir siekė 821 (2021 m. buvo 283).

Per 2022 m. kovą Lietuvos oro uostai aptarnavo beveik 312 tūkst. keleivių, iš viso buvo beveik 3 700 skrydžių. Palyginimas: 2021 m. kovą per tris oro uostus keliavo 56 tūkst. keleivių ir buvo daugiau nei 1 600 skrydžių. Palyginti su laikotarpiu iki pandemijos (2019 m. kovo) – šių metų kovą keleivių skaičius jau siekia 67 proc., o skrydžių srautas net 80 proc.

Lietuvos oro uostų aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Aurimas Stikliūnas teigia, kad toks aviacijos srautų augimas yra logiškas, nes daugelis Europos valstybių panaikino papildomus pandemijos laikotarpio ribojimus ir papildomus tikrinimus, o tai gerokai palengvino kelionių procesus.

„Įvertinant sezoniškumą, kovo mėnuo įprastai aviacijoje jau pasižymi didesniais srautais, tai yra įžanga į vasaros sezono keliones, todėl, mūsų vertinimu, šis kovas jau iš esmės atspindi visas tendencijas, kurias matėme iki pandemijos buvusiu laikotarpiu. Keliautojai tikrai nebenori atidėlioti kelionių ir drąsiau naudojosi galimybėmis skristi verslo, atostogų ar artimųjų lankymo tikslais. Augimą ir tolygų atsigavimą matome visose aviacijos rodiklių kategorijose, o oro uostai dar labiau priartėjo prie visiško atsigavimo po pandemijos sukeltų iššūkių“, – teigė A.Stikliūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Plasnokit

Plasnokit portretas
Dvasios ubagai skriskit Niekas net netikrins Kad tik tos beprotis naujai atbėgusios su krūvos surogatinių vaikų plasnoja tolyn tolyn kur paskirta vieta ir kur labai prašėsi, ten kur didieji palestiniečiai kantriai padidina ir tiesą apie išgamas pasako ,

Ernestas.

Ernestas. portretas
LR teisėsauga, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys, skrydžiai, tavo elgesys.

Algis

Algis portretas
Kodel nera skrydziu i Prancuzijos Perpinjana (Perpignan) ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių