Nekomercinio renginio „Kauno naktys 2009“ dalyviai gerokai išaugino naktį dirbusių restoranų ir kavinių apyvartas - verslininkai skaičiuoja, kad šį savaitgalį pavyko parduoti iki 40 proc. daugiau patiekalų ir gėrimų negu įprastai.
Prie Rotušės įsikūrusio restorano „Antis“ savininkas ir direktorius Gintaras Davidonis šį savaitgalį vadina auksiniu - šeštadienį restorane apsilankė kur kas daugiau svečių, jie maistui ir gėrimams išleido maždaug 40 proc. daugiau pinigų negu eilinį savaitgalį.
„Pagyvėjimas buvo didesnis negu tikėjomės, - neslėpė nuostabos verslininkas G.Davidonis. - Būtų gerai, jeigu tokie renginiai mieste vyktų dažniau“.
„Antyje“, talpinančioje 40 lankytojų, šeštadienio naktį labiausiai perkama buvo kepta duona (4,90 lito) ir virti žirniai (4,50 lito). Tačiau nemažai parduota ir kitų patiekalų. G.Davidonis pabrėžė, kad dauguma lankytojų buvo itin kultūringi.
Restorano „Sadutė“ direktorei Indrai Ramanauskienei tiksli šeštadienio apyvarta dar nežinoma, tačiau ji prognozuoja, kad tądien pavyko gauti trečdaliu daugiau pajamų. Jos manymu, svečiai buvo dosnesni restoranuose, nes už renginius mokėti nereikėjo. Esą tai - itin palanki aplinkybė kavinių savininkams.
Vis dėlto „Sadutėje“ populiariausi buvo pigesni gėrimai, pavyzdžiui, 35 litus kainuojantis vynas.
I.Ramanauskienė, kaip ir kitų restoranų šeimininkai, atkreipė dėmesį, kad dauguma svečių buvo itin kultūringi. Esą jai naktį neteko matyti apkvaitusių svečių.
Kavinės „Pas Stanley“ administratorė Agnė Gargasaitė taip pat džiaugėsi didesniu lankytojų srautu. Esą tokio klientų antplūdžio kavinės darbuotojai nesitikėjo.
„Niekur nesireklamavome, bet svečių turėjome labai daug“, - kalbėjo A.Gargasaitė. Kavinė „Pas Stanley“ duris atvėrė vasaros pradžioje. Jos įkūrėjas - Danijos verslininkas, besivadovaujantis principu: „kavinė lankytojams turi būti tarsi antrieji namai“.
„Senųjų rūsių“ direktorė Daiva Boguševičienė tikina, kad per „Kauno naktis“ restoranui nepavyko padidinti uždarbio. Esą, viena vertus, tai lėmė žmonių požiūris į „Senuosius rūsius“ - kauniečiai nuo seno mano, kad šiame restorane patiekalai yra brangūs. Kita vertus, tąnakt restorane prekiauta tik karštu vynu, kava ir kitais gėrimais.
„Virtuvė nedirbo, todėl ir apyvartos didesnės nebuvo, - kuklesnės prekybos priežastis nurodė D.Boguševičienė. - Be to, kaimynystėje esančios kavinės turėjo šildytuvus - jos šaltu oru buvo populiaresnės“.
Naujausi komentarai