Kauno mero rinkimuose socialdemokratai rems V. Matijošaitį

„Didžiausio kauniečių pasitikėjimo sulaukė „Vieningo Kauno“ siūlomas kandidatas. Reikia gerbti gyventojų nuomonę, todėl mes antrajame mero rinkimų ture palaikysime Visvaldo Matijošaičio kandidatūrą“, – patvirtino Kauno socialdemokratų lyderė Orinta Leiputė.

„Didžiausio kauniečių pasitikėjimo sulaukė „Vieningo Kauno“ siūlomas kandidatas. Reikia gerbti gyventojų nuomonę, todėl mes antrajame mero rinkimų ture palaikysime Visvaldo Matijošaičio kandidatūrą“, – patvirtino Kauno socialdemokratų lyderė Orinta Leiputė.

Toks sprendimas buvo priimtas pirmadienį Lietuvos socialdemokratų partijos Kauno skyriaus tarybos posėdyje. „Kaunui reikia pokyčių ir kitokio požiūrio į miesto reikalus“, – pridūrė O.Leiputė.

Ji kol kas nenorėjo atskleisti, ar toks palaikymas reiškia, kad socialdemokratai nusprendė dirbti koalicijoje su „Vieningu Kaunu“.

„Koalicinių dalykų tikrai nesvarstėme. Nesvarbu, kokie bus rinkimų rezultatai, ar dirbsime pozicijoje, ar liksime opozicijoje, apsispręsime po antrojo mero rinkimų turo“, – žadėjo Kauno socialdemokratų lyderė. Anot jos, sprendimas taip pat bus priimtas skyriaus tarybos posėdyje.

O.Leiputė tikino, kad renkantis, su kuo dirbti, svarbiausia bus aiškiai susitarti dėl darbų. „Norime suderinti pozicijas dėl mūsų rinkimų programos įgyvendinimo, kad nebūtų taip, jog susitarimas pasirašytas, o įgyvendinami tik didžiosios partijos darbai“, – pastebėjo politikė.

Akivaizdu, kad socialdemokratai jaučia kartėlį ir nuoskaudas dėl to, kaip susiklostė santykiai besibaigiančios kadencijos valdančiojoje koalicijoje. „Buvome nedidelė, bet antra pagal dydį taryboje frakcija, tačiau į mūsų nuomones nebuvo įsiklausoma“, – tikino O.Leiputė.

Ar socialdemokratai nebemato galimybės naujoje kadencijoje dirbti išvien su konservatoriais? „Apsispręsime tik tokiu atveju, jei sutarsime dėl mūsų rinkimės programos įgyvendinimo ir konkrečių darbų. Sieksime pariteto principu grįstų santykių“, – dėstė O.Leiputė.

Pasak jos, nei vienai partijai nepakanka balsų, kad turėtų daugumą taryboje, tad koalicijos partneriai bus reikalingi. Tiesa, „Vieningo Kauno“ lyderis ir komandos nariai kalba, kad norėtų suvienyti tarybą dirbti išvien, o ne stovėti priešingose barikadų pusėse – pozicijoje ir opozicijoje. Dabartinis meras Andrius Kupčinskas viešai yra pareiškęs, kad kol kas neketina trauktis į opoziciją.

Socialdemokratai 2015–2019 m. kadencijos miesto taryboje turės 4 savo atstovus.Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija jau gavo 13 vietų Kauno miesto taryboje, o „Vieningo Kauno“ komanda – 16. Dar vieną mandatą vienai iš šių dviejų jėgų pridės mero rinkimų nugalėtojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SSS

SSS portretas
VERKIA PIEMENĖLIS, PRARANDĄS BOTAGĖLĮ, O DAUGIAU JIS NIEKO NESUGEBA, "TĖVELIS" PASKYRĖ SAUGOT TVARTELĮ, O BANDA JO NEKLAUSO.

Komisare

Komisare portretas
visi kaunieciai per Kalantos laidotuves buvo milicininku priesai:) Kaip manai kodel?Gal tau vienam milicininkas tada buvo draugas?:) Tokie tu laiku partiniai draugai dabar ir balsuoja uz milicininkus, jiems nepriklausomybe skuduras, o patriotas- blogietis .

to Kaimynui

to Kaimynui portretas
Dekis kaimynai berete ir renginius laikas eit,o ne budet cia prie Kupcinsko portreto,i arena norejom nueit ir cia pasirodo tik kviestiniam
VISI KOMENTARAI 90

Galerijos

Daugiau straipsnių