Kauno meras atskleidė, kada tikimasi baigti S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją ketinama baigti kitų metų pavasarį, sako Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

„Pagal mūsų planą, dar vakar kalbėjomės su „Autokaustos“ (stadiono rangovo – BNS) direktoriumi, turim užbaigti balandį, gegužės pradžioje (2022 metais – BNS). Birželį mes turėtume turėti ten gerą renginį“, – LRT radijui penktadienį sakė V. Matijošaitis.

Pasak Kauno mero, nėra plano siekti, kad atnaujintas S. Dariaus ir S. Girėno stadionas turėtų nacionalinį statusą.

„Man tas pats, kaip žmonės jį vadins. Tai yra Dariaus ir Girėno, dviejų vyrų, parskridusių iš už Atlanto, vardo stadionas ir kaip jį vadins, čia jau žmonių pasirinkimas“, – sakė jis.

Statome stadioną ne man, ne Kaunui, bet visiems žmonėms. Į stadioną suvažiuos visa Lietuva.

„Statome stadioną ne man, ne Kaunui, bet visiems žmonėms. Į stadioną suvažiuos visa Lietuva“, – pridūrė V. Matijošaitis.

S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją pradėjo Turkijos bendrovė „Kayi Construction“, tačiau pernai sausį sutartį su rangovu savivaldybė nutraukė, nes šis nesilaikė įsipareigojimų.

Nutraukus sutartį su turkais, darbus perėmė Kauno statybų ir kelių tiesimo bendrovė „Autokausta“.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu. Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

Stadiono rangos darbų vertė siekia 32 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gerbemieji koncervatoriai,nebukiti tokie pikti komentaruose. Jus kiekviena gera naujiena Kauno atzvilgiu sutinkate kaip didziausia tragedija. Leiskite ir Kaunui truputeli atsigauti. Tiek metu jus ji stekenote. O Lansbergis ir vyriausybeje budamas gales prisipirkti daug milijonu vertu sklypu po viena eura.

manau

manau portretas
kad kada nors sulauksim tos rekonstrukcijos. Ačiū,kad darbai vėl vyksta. Kaunas gražėja...

godus suktas nesivaldantis nukriošėlis

godus suktas nesivaldantis nukriošėlis portretas
„Man tas pats, kaip žmonės jį vadins." Svarbūs tie 32 "įsisavinti" milijonai.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių