Kauno LEZ veiklą pradėjo Vokietijos milžinė „Hella“

Vos prieš 10 mėnesių apie gamyklos statybų pradžią Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) paskelbusi Vokietijos milžinė „Hella“ šiandien jau gali pasidžiaugti pirmuoju klientams išsiųstu kroviniu ir suburta beveik 70 darbuotojų komanda, sugebėjusia per rekordiškai trumpą laiką įgyvendinti patį optimistiškiausią „Hella Lithuania“ veiklos pradžios planą.

8 000 kv. m ploto automobilių elektronikos gamykla Kauno LEZ, 8,9 ha „plyno lauko“ teritorijoje, pradėta statyti 2017 metų spalį: per nepilnus metus iškilo ir buvo įrengtos 3 700 kv. m gamybinės patalpos, 2 300 kv. m sandėlis ir 2 000 kv. m administracinis pastatas. Tai pirmasis „Hella Lithuania“ gamyklos modulis iš keturių suplanuotų, kurio erdvės pakaks artimiausių metų plėtrai ir gamybinių pajėgumų auginimui. Pirmojo plėtros etapo metu planuojamos 30 mln. eurų investicijos į ilgalaikį turtą.

Šiuo metu įmonėje jau dirba beveik 70 darbuotojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų Europos Sąjungos šalių. Iš viso per trejus pirmojo plėtros etapo metus kompanija planuoja įdarbinti apie 250 darbuotojų.

Rugpjūtį oficialiai pradėta pirmojo produkto „BiLED HighBeam“ - spausdintų elektronikos schemų (Printed Circuit Board Assembly - PCBA) serijinė gamyba: šios schemos montuojamos į Europoje gaminamų automobilių priekines lempas. Planuojama, kad Kauno LEZ įsikūrusioje gamykloje veiklą pradėjusi gamybos linija per metus pagamins per 1 mln. schemų, o pirmoji šių schemų siunta klientui iškeliavo jau rugpjūčio viduryje.

„Mūsų naujosios gamyklos istorijoje pasiekėme itin svarbų etapą - išsiuntėme pirmuosius „Hella Lithuania“ gaminius klientams. „Hella Lithuania“ vadovų komandos vardu galiu pasakyti, kad esame sužavėti ir didžiuojamės mūsų komanda, be kurios šis tikslas nebūtų pasiektas. Mūsų darbuotojai drąsiai priėmė šį ambicingą iššūkį, sutelkė dėmesį į tai, kas svarbiausia, ir veikė kaip viena komanda“, - teigia bendrovės „Hella Lithuania“ direktorius Michaelas Jareckis.

Tarptautinė šeimos valdoma kompanija „Hella“ veikia 125 vietose daugiau nei 35 šalyse. Bendrovėje dirba per 40 000 darbuotojų, iš kurių 7 425 - tyrimų ir plėtros srityje.

2017-2018 fiskaliniais metais „Hella“ grupės pardavimų pajamos siekė 7,1 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Vilniaus miestas iki Grikiškių išsiplėtė, o Ramučiai tai Kauno rajonas. Juokai tik. O kad mokesčiai mažesni tam vadinamame rajone, tai ir džiaukitės.

Jei tiksliai

Jei tiksliai portretas
Kauno LEZ yra Kauno rajono teritorijoje, jurisdikcijoje ir moka visus mokesčius į Kauno RAJONO biudžetą. O šiaip, nenorintiems būti mulkinami- Kauno mieste nekilnojamo turto mokesčiai 2 kartus didesni nei rajone- tai Kauno rajone įmonės ir statomos...net Kauno meras ten įmonę turi

Kaunas

Kaunas portretas
Baikit vieną kartą su tuo "rajonu"...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių