Kauno konservatoriai nuomonės nekeičia, V. Landsbergis – geriau

Kauno konservatorių nuomonė nepasikeitė. Dauguma jų ir antrajame Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininko rinkimų ture palaikė europarlamentarą Vytautą Landsbergį, kuris buvo metęs iššūkį dabartiniam partijos vadovui buvusiam premjerui Andriui Kubiliui. Tiesa, šį kartą skirtumas kur kas mažesnis – vos dvylika balsų vietoj šimto.

Suskaičiavus bendrus rezultatus visuose Lietuvos konservatorių skyriuose, rinkimus laimėjo A. Kubilius (sužinok daugiau apie galutinius rezultatus).

TS-LKD Kauno skyriaus vicepirmininkės Gintarės Skaistės žiniomis, suskaičiavus rezultatus, Kaune už V. Landsbergį antrame ture balsavo 577, o už A. Kubilių – 565 partijos nariai. Rinkėjų aktyvumas buvo apie 62 proc.

Prieš savaitę vykusiame pirmame ture V. Lansbergis surinko 557 Kauno konservatorių balsus. Už A. Kubilių tuomet balsavo 457, už į partijos pirmininko postą taip pat pretendavusį Seimo narį Valentiną Stundį – 94 partijos nariai.

Kauno skyriuje yra 1850 turinčių balso teisę narių.

„Balsuoti atėjo ir tie partijos nariai, kurie retai kada kur eina. Anksčiau vis skambindavau, ragindavau ateiti, o dabar atėjo net neskambinus“, – baigiantis balsavimui pirmame ture džiaugėsi TS-LKD Kauno Žaliakalnio skyriaus pirmininkė Aušra Eidukaitytė.

Rinkimai yra tiesioginiai. TS-LKD pirmininko tiesioginiai rinkimai laikomi įvykusiais, kai juose dalyvauja ne mažiau kaip pusė visų partijos narių. Pagal partijos įstatus, pirmininkas renkamas dvejų metų kadencijai.

Antrojo turo prireikė todėl, kad nė vienas kandidatas iš trijų nesurinko daugiau kaip pusę rinkimuose dalyvavusių TS-LKD narių balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yyu

yyu portretas
Galit kabinti medalius, konservatorių partijai iki mirties vadovaus nepakeičiamasis Kubilius-Briežnevas.

Zinantis

Zinantis portretas
Savi apgavo seneli, o kadaise jis kitus maustė!

as

as portretas
laikai praejo negriztamai,ju dainele jau sudainuota
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių