Kauno kolegijos dėstytojos vizija: teks žudyti senukus

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kauno kolegijos dėstytoja Žydronė Žarskienė paskaitoje studentams aiškino, kad ateityje bus neišvengiama „ekonomikai nenaudingų senukų eutanazija“.

Sulaukė kritikos

Antradienį žurnalistė Rita Miliūtė savo socialinio tinklalapio paskyroje pasidalijo garso įrašu, darytu Kauno kolegijoje paskaitos metu.

Jame dėstytoja atviru tekstu studentams pasakoja apie tai, kad ateityje mirtinai sergantys ir senukai bus eutanazuojami, nes ekonomikai jie yra nenaudingi.

„Susipažinkite, čia – perpus jaunesnė dėstytoja, kuri pilnu greičiu transliuoja apie senukus, kuriuos netrukus privalomai migdysim, nes, nu, laikyti neapsimoka“, – sakė R.Miliūtė, primindama šią savaitę garsiai nuskambėjusį įvykį Klaipėdos Vydūno gimnazijoje, kuomet mokytoja moksleiviams šlovino sovietmetį ir Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

„Kauno kolegija, valstybinė aukštoji mokykla. Kada tokia „kompetencija“ mūsų švietimo ir mokslo sistemoje pasibaigs? Tuomet, kai studentai, kaip šitos švietėjos, nebeapsikęs ir mums visiems papasakos, už kokias žinias valstybė ir studentai moka“, – aštrios kritikos negaili žinoma žurnalistė.

„Nenaudingi žmonės“

Ji pateikia garso įrašą, kuriame girdimi šių metų vasario mėnesį paskaitos metu išsakyti dėstytojos žodžiai.

„Maisto produktų gamyba bus pradedama griežtai kontroliuoti. Kas ir dabar po truputį vyksta, žinai, nes uždraudžia tuos atskirus ūkininkavimus, ar ne, mūsų ūkininkai negali laikyti kiaulių, negali laikyti po vieną karvytę, ūkinės bendrijos yra.

Be abejo, didelių miestų gyventojai bus priverstinai iškeldinami į regionines teritorijas. Didžiųjų miestų gyventojų skaičius negalės viršyti jau numatyto skaičiaus, jeigu viršija, jie iškart išsiunčiami.

Po truputį bus įvedinėjama eutanazija. Eutanazija bus privaloma mirtinai sergantiems ir senukams. Ta prasme, kad neleis, nes ekonomikai tai yra nenaudingi žmonės“, – girdima įraše.

Tęsdama pasakojimą dėstytoja įvardija kelis šaltinius žiniasklaidoje, kuriuos rekomenduoja paskaityti, taip pat pasidomėti ir knygose aprašoma informacija.

„...daug yra, net yra išleista knyga vieno karininko, kuris tiesiogiai kažkokiais būdais rinko tą informaciją ir sudėjo.“

Dėstytoja aiškina, kad visa tai, ką ji pasakoja jai yra įdomu, ji tuo domisi ir tiki, nes mato akivaizdžius pokyčius.

Žydronė Žarskienė/Evaldo Virkečio nuotr.

„Ir aš netikiu, kad, ne tai, kad netikiu, bet kadangi aš mokiausi veterinarijos akademijoje, aš šiek tiek domėjausi medicina, nu virusai šiaip neatsiranda iš niekur. Jie yra sukuriami. Kaip ir šitas koronavirusas buvo sukurtas.“

Po truputį bus įvedinėjama eutanazija. Eutanazija bus privaloma mirtinai sergantiems ir senukams.

Pradėtas tyrimas

Kauno kolegijos Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė Smiltė Juraitė į daugelį „Kauno dienos“ klausimų neatsakė, tačiau patvirtino, kad įvykiui ištirti sudaryta komisija, kuri analizuos susidariusią situaciją ir dėstytojos elgesį. Po tyrimo bus priimti atitinkami sprendimai.

„Dėstytojos Žydronės Žarskienės teigimu, paviešintas garso įrašas buvo padarytas jos vedamos paskaitos metu dalyke „Žmogaus sauga“. Paskaita vyko Kauno kolegijoje. Dėstytoja pripažino, kad nukrypo nuo paskaitos plano ir pateikė nepagrįstus faktus bei savo asmeninę nuomonę aptarinėtais klausimais“, – teigė S.Juraitė.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad Ž. Žarskienė, 2014 metais dar būdama Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro profesijos mokytoja, buvo tapusi šalies metų mokytoja.

Prieš šešerius metu interviu metu ji pasakojo, kad po vidurinės mokyklos baigė mokslus Veterinarijos akademijoje, Gyvulininkystės technologijos fakultete.

„Gavusi zooinžinieriaus technologo magistro diplomą su mėsos perdirbimo technologijos specializacija, maniau, dirbsiu didesnėje ar mažesnėje mėsos perdirbimo įmonėje technologe. Nuo to ir pradėjau savo darbinę veiklą. Vėliau, keičiantis Lietuvos ekonominei padėčiai ir netekusi darbo, buvau paprašyta padirbėti vaduojančia biologijos mokytoja. Tada supratau, kad mano misija ir yra mokyti. Ilgai nedvejojusi įstojau į Vytauto Didžiojo universitetą ir baigiau pedagogikos studijas“, – pasakojo Ž. Žarskienė.

Tuomet interviu metu ji pasakojo, kad mokytojo profesija – tai nenuilstamas bendravimas su jaunimu, kuris neleidžia užmigti, vis skatina tobulėti.

„Šiuolaikinis jaunimas yra smalsus, puikiai valdantis pačias naujausias technologijas, todėl reikia vis tobulėti, aplenkti juos nors vienu žingsniu“, – sakė Ž. Žarskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAŠKAS G.

TAŠKAS G. portretas
KAM NEPATIKO? TIESIOG APSAKĖ DEMONŲ KRATIJOS ATETIES PLANUS, TIK TIEK.

JONAS

JONAS portretas
Kol kas Belgija, Liuksemburgas ir Nyderlandai yra vienintelės trys eutanaziją legalizavusios Europos valstybės. dar keletas ES valstybių parlamentiniu lygmeniu svarsto eutanazijos legalizavimą. kodėl tokiais straipsniais pjudomi savo nuomonę išreiškę žmonės, kiek žinau Lietuvoje yra demmokratija ir nuomonės laisvė.

Patarimas

Patarimas portretas
Jai laukuose karvių paliktas krūveles dėstyti .Būtu pagal tai kaip masto.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių