Kauno klinikose atidaromas Ambulatorinis diagnostikos centras

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Kauno klinikose pristatytas naujas Ambulatorinis diagnostikos centras.

Centras turėtų pradėti veikti iki metų pabaigos. Planuojama, kad jame ambulatorinės paslaugos per dieną bus suteikiamos 2–2,5 tūkst. pacientų.

Naujame centre sveikatos priežiūros paslaugas teiks 14 įvairių specialybių gydytojų.

Pasak klinikų, paslaugos pacientams ten bus kokybiškesnės, o darbuotojams bus užtikrintos modernios erdvės darbui.

„Senosios patalpos, kuriose buvo įsikūrusi Konsultacinė poliklinika, pradėjo veikti 1940-aisiais ir išgyvenusios ne vieną rekonstrukciją, šiandien nebeatitinka šiuolaikinių ambulatorinių padalinių reikalavimų. Todėl džiaugiamės, kad naujajame pastate pavyko užtikrinti visas sąlygas, leidžiančias įgyvendinti modernius pacientų vadybos ir gydytojų darbo principus“, – sakė Kauno klinikų generalinis direktorius Renaldas Jurkevičius.

Naujame Ambulatoriniame diagnostikos centre įrengtos didelės laukimo ir poilsio erdvės, pacientų informacinė sistema, tame pačiame pastate veiks instrumentinė ir laboratorinė diagnostika. Pasak klinikų, tai leis užtikrinti dar kokybiškesnį pacientų ištyrimą bei greičiau sudaryti gydymo planą.

Didžioji dalis Ambulatoriniame diagnostikos centre įrengtų kabinetų – daugiafunkciniai, todėl tai leis operatyviau planuoti ligoninės darbą ir pagal galimybes padidinti reikiamų sveikatos priežiūros paslaugų skaičių.

Ambulatoriniame diagnostikos centre bus teikiamos dienos stacionaro terapinio profilio paslaugos. Numatyta, kad pacientai po intervencinių procedūrų, kurių metu taikyta anestezija, bus stebimi ir tik tada išleidžiami iš ligoninės.

Senosiose patalpose tokių galimybių nebuvo, todėl pacientai po šių procedūrų būdavo stacionarizuojami.

Naują pastatą ligoninė nusprendė statyti, nes istorinis senosios Konsultacinės poliklinikos pastatas yra įtrauktas į architektūrinio paveldo sąrašą ir jokie pakeitimai jame nebuvo galimi.

Bendras Ambulatorinio diagnostikos centro plotas – 6,5 tūkst. kvadratinių metrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar bus

ar bus portretas
taip pat sargyba apsistatęs, kaip ir poliklinikos?

LABAI

LABAI portretas
Gerai,kad įrengtos didelės laukimo ir poilsio erdvės,bei pacientų informacinė sistema.Aiški užuomina,kad iš anksto susitaikykite su mintimi,jog eilėse teks laukti ilgai,nuobodžiai ir varginančiai.Kad praskaidrinti sunkaus laukimo valandas,galėsite pabūti internete,paguglinti,pažaisti ir taip laukti palaimingojo patekimo pas rezidentą arba tik pradedantįjį medicininę praktiką daktariuką{ę}

kol

kol portretas
suras , traumų ir skubios pagalbos centro prireiks ........ tada nukreipimą gaus ar sesutės vežimuku nutransportuos
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių