Kauno ir Kauno rajono gyventojus suneramino stiprus garsas: kas vyksta?

  • Teksto dydis:

Šeštadienio rytą kauniečius prižadino stiprus garsas. Kaip teigė gyventojai, jis buvo girdimas Kaune ir Kauno rajone.

„Virš Karmėlavos du tris kartus per 20 minučių praskrido naikintuvai. Kas vyksta?“ – teiravosi su portalo kauno.diena.lt žurnalistais susisiekęs Evaldas.

Kaip teigė Lietuvos kariuomenės atstovė, šiuo metu karinėse oro pajėgų pratybose „Budrus sakalas“ ir „Astralinis riteris“ vyksta skraidymai.

Informacija apie tai Lietuvos kariuomenė gegužės pradžioje pasidalijo savo interneto svetainėje. Čia rašoma, kad gegužės 6–17 d. Kauno ir Šiaulių apylinkėse vyks Karinių oro pajėgų pratybos „Budrus sakalas 2024“ ir „Astralinis riteris”. Pratybose skirtingo pobūdžio gynybines užduotis treniruosis vykdyti Karinių oro pajėgų vadovybės štabo, aviacijos bazės, oro gynybos bataliono, oro erdvės stebėjimo ir kontrolės valdybos bei ginkluotės ir technikos remonto depo kariai.

Pratybų metu bus naudojama mokomoji garsinė ir dūminė imitacija, sprogstamosios mokomosios medžiagos. Šiomis dienomis bus padidėjęs transporto judėjimas, intensyvus karinių orlaivių ir NATO oro policiją vykdančių naikintuvų judėjimas šviesiu ir tamsiu paros metu. Gegužės 9-11 dienomis Kauno apskrityje, gegužės 13-15 dienomis Šiauliuose, kariniai orlaiviai žemame aukštyje vykdys užduotis.

Kartu su Karinių oro pajėgų kariais pratybose dalyvaus valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, oro navigacija, Lietuvos Šaulių Sąjunga, JAV KOP 31-asis kovinis sparnas, JAV KOP 20-asis atakos eskadronas, JAV jūrų pėstininkų oro kontrolės 24-asis eskadronas.

„Atkreipiame dėmesį, kad tai pratybos ir pavojus gyventojams negresia. Prašome supratingumo ir išlikti ramiems bei tęsti savo įprastą veiklą“, – paaiškinama Lietuvos kariuomenės pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvių kalbos gerbėjas.

Lietuvių kalbos gerbėjas. portretas
Gerbiami žurnalistai, ar jūs kada nors mokėtės lietuvių kalbos? Iš kur jūs traukiat tokius lietuvių kalbos "perliukus"? Koks čia žodis "suneramino"? Yra žodis "neraminti", kuriuo išreiškiama mintis kai pavyzdžiui "vaikas verkia, bet jo niekas neramina". Kitais atvejais reikėtų sakyti "kelia nerimą", "sukėlė nerimą". "Suneramino" yra barbarizmas. Galvojau, kad žurnalistai raštingesni. Klydau. Dar pasakykit, kad futbolistas spyrė "iš kojos", arba "metė iš akmens". Pasikartokit rašybos taisykles. Ačiū.

Kaunas

Kaunas portretas
Tik pagalvok, išgirdau ir apsišikau.Mes kažkodėl nekreipėm dėmesio ir neišsigandom.

s p r o g o SMARVĖS pilnas kgebisto OŽIO tvartas,

s p r o g o SMARVĖS pilnas kgebisto OŽIO tvartas, portretas
taip konservatKGB-tai g ą s d i n a gyventojus renkant prezidentą.--IKI šiol KONSERVAI neprisižaidė " kariaudami" Ukrainoje.--Visa tai rodo , kokie p a r a z i t a i yra KONSERVAI.
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių