„Kauno dienos“ studijoje – P. Kibiša: kodėl nuolaidžiaujame nesiskiepijantiems?

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Kauno miesto poliklinikos vadovas Paulius Kibiša.

„Kauno dienos“ studijos svečias pritaria kai kurių valstybių politikai riboti darbo galimybes nepasiskiepijusiems žmonėms. „Vairuotojų neklausiame, ar jie nori tikrintis sveikatą. Jei žmogus negirdi ar nemato, automobilio vairuoti negali. Tai kodėl dėl nesiskiepijančių turi kentėti sąmoninga visuomenės dalis ir medikai?“ – retoriškai klausia P.Kibiša.

Kaunas pirmauja Lietuvoje vakcinuotų žmonių skaičiumi, Ledo rūmuose įkurtame vakcinavimo centre ketvirtadieniais galima skiepytis be išankstinės registracijos, mieste jau kurį laiką prie žmonių susibūrimų vietų stovi mobilus vakcinavimo punktas, įkurtas moderniame autobuse.

Jame taipogi gali pasiskiepyti kiekvienas norintis, pakanka turėti asmens dokumentą. Šis mobilus vakcinavimo punktas netgi gali atvykti į įmonę, kurios darbuotojai išreiškia norą skiepytis. Vakcinų stygius taip pat jau seniai pamiršta problema. Tačiau nepaisant visų šių priemonių, šiuo metu vakcinuota mažiau nei pusė Lietuvos gyventojų, jau kalbama apie ketvirtą bangą ir neišvengiamus karantino sugriežtinimus rudenį. Apie tai pokalbis „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
Idomiause kai ateis laikas ir tie vysi pranasai ,mokslininkai begs prideja i kelnes nuo paprastu zmoniu

Kęstas

Kęstas portretas
Šiandieninė pandeminė padėtis Lietuvoje: "Bet net ne šiandien tapo akivaizdu, kad užsisuka pandeminis užburtas ratas: užkrato šuolis, karantinas, truputis laisvės, nauja atmaina, ir grįžtame, kur pradėję. Taip dabar gyvena pasaulis. Ambicingas prezidento tikslas iki Mindauginių paskiepyti 70% gyventojų davė toną, bet nevirto kūnu – bent viena doze paskiepytų suaugusiųjų turime 53% ir jau atsiliekame nuo Europos vidurkio (64%). O delta jau peržengė Lietuvos sieną, ir tik naivuolis gali manyti, kad turime kažkokį ypatinga genomą, atsparų šiai viruso atmainai. Jei jau užmiršome Indiją, mestelkime akį į Jungtinę Karalystę ar Rusiją ir suprasime, ką mums atneš šis monstras. Atsakymas paprastas – dar vieną karantiną, nes kito kelio iki šiol nesugebėjome rasti nei mes, nei pasaulis." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

nagi

nagi portretas
Ko cia pasiskiepine taip draskosi? Pasiskiepinote ir turite buti ramus, teoriskai nesusirgsite. Taciau jauciu kad del skiepu daug kam kyla abejones, del to cia toks aziotazas. Jeigu man po skiepo bus blogai, tegul buna blogai visiems. Juokinga.
VISI KOMENTARAI 81

Galerijos

Daugiau straipsnių