„Kauno dienos“ studijoje – eksperto nuomonė apie griaunamą namą Žaliakalnyje

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi architektūrologas, KTU docentas dr. Vaidas Petrulis.

„Pagrindinė problema, kaip valstybė suvokia kultūros paveldo vertybes ir kaip jas vėliau geba saugoti“, – sako dr. V. Petrulis, vertindamas plačiai nuskambėjusią istoriją apie Žaliakalnyje, Perkūno alėjoje griaunamą namą.

„Ne veltui sakoma, kad pastatui pirmasis 100-as metų yra pats pavojingiausias“, – tęsė mintį mokslininkas, atkreipdamas dėmesį, kad Žaliakalnis unikalus ne dėl vieno išskirtinio architektūros šedevro. Prestižiniu ir unikaliu šį mikrorajoną daro aura, kurią sukuria pastatų visuma. Ir jei iš šios dėlionės išimsime svarbias detales, ji neteks savo žavesio.

Tad V.Petrulis kelia klausimą, kaip mes saugome savo architektūrinį paveldą, jei gali įvykti tokie precedentai, kai namo savininkas, nepaisydamas draudimų ir protestų, savavališkai darko miesto veidą.

Pokalbis apie tai, kas daro Žaliakalnį išskirtiniu ir kodėl reikia saugoti jo medinukus, „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tapke lanzbergovicius

Tapke lanzbergovicius portretas
Gerai kad nuverte ta ziurkiu lizda ! Del restorani KAUKAS del MERKURIJAUS tai niekam signele nerupejo....

Kaimynai

Kaimynai  portretas
Norėtume pasiteirauti kai atsakingoms valstybinėm institucijoms sekasi "saugoti" Juozo Vanago - Simonaičio namą(proj.aut.St.Kudokas) Perkūno al. Atsiprašome , o gal net taip visai nesiseka saugoti ?

nemanau

nemanau portretas
...kad kas nors paviešins, kiek tiksliai kainuoja savininkui palanki ekspertizė, bet įdomu, kaip turėtų būti (oficialiai) įvertinta kvalifikacija ekspertės, kuri suklastojusi duomenis apie pastatą nulėmė jo nepatekimą į kultūros vertybių sąrašą?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių