„Kauno dienos“ studijoje apsilankęs S. Tamkevičius: šis kelias veda į niekur

  • Teksto dydis:

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Jo Eminencija kardinolas Sigitas Tamkevičius SJ.

Rytoj gimtadienį švenčia Jo Eminencija kardinolas Sigitas Tamkevičius SJ, beveik 20-t metų buvęs Kauno arkivyskupu.

Ištvėręs tardymus KGB kalėjime, nepalūžęs lageriuose ir tremtyje, S.Tamkevičius visuomet buvo humaniško ir doro dvasininko pavyzdys.

Mielai sutikęs pasidalinti savo mintimis su „Kauno dienos“ studijos žiūrovais, kardinolas su jam būdingu optimizmu ragino nepasiduoti niūrioms sunkaus laikmečio nuotaikoms: „Baimė labai prastas patarėjas, o ir mūsų organizmas taip surėdytas, kad kuo daugiau baimės, kuo daugiau nerimo, tuo jis tampa mažiau atsparus visokiems virusams.“

Galbūt turime progą perkainuoti savo vertybes? „Laikas sustoti ir pradėti mąstyt, kad gyvenime reikia kažko daugiau, ne tik pinigo, ne tik turto. Nes į kapus turto nenusineši“, – sakė arkivyskupas emeritas, pripažinęs, kad pasigenda idealizmo ir politikoje.

„Tikrai pasigendu politikų idealistų. Aš įsivaizduoju, kad normalus politikas turėtų būti kažkiek panašus į dvasininką idealistą, nes ir vienam, ir kitam turi rūpėti ne tik asmeninis gyvenimas, bet turi rūpėti ir kiti žmonės“, – sakė S.Tamkevičius.

Išsamų pokalbį su kardinolu kviečiame žiūrėti „Kauno dienos“ studijoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Kur mus Landzbergis atvede, lietuvis lietuviui priesas.

to> Vita

to> Vita   portretas
Nezinai tai patylek,kanonu teises nesilaike,taike dvigubus standartus kunigams.O tie kurie buvo kunigai is pasaukimo,po mirties net kurija nesugebedavo deramos pagarbos isreiksti rasydama nekrologa.geda kurijai ir visai jos sutvei.

Pranis

Pranis portretas
cia tau uz sese
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių