Kauno apskrityje – antras šiemet mirties nuo erkinio encefalito atvejis šalyje

  • Teksto dydis:

Kauno apskrityje nustatytas antras mirties nuo erkinio encefalito atvejis šalyje šiais metais, ketvirtadienį informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Centro teigimu, asmuo mirė liepos 24 dieną. Šiemet tai pirmas mirties atvejis nuo šios ligos Kauno apskrityje, prieš tai mirtis patvirtinta Panevėžio apskrities gyventojui.

„Erkinio encefalito virusas buvo pražūtingas 71 metų amžiaus vyrui, Prienų rajono gyventojui. Asmuo galimai užsikrėtė gyvenamojoje vietoje, erkės įsisiurbimo nepastebėjo. Gyventojas nuo erkinio encefalito pasiskiepijęs nebuvo“, – rašoma pranešime.

NVSC duomenimis, šiais metais Kauno apskrityje erkinis encefalitas nustatytas 59 asmenims, iš jų net 28 susirgo per liepos mėnesį.

Erkinis encefalitas nustatytas 4 vaikams iki 18 metų amžiaus ir 54 suaugusiesiems. Jauniausias susirgęs minėta liga – penkiametis, vyriausias – 84 metų amžiaus asmuo.

„94 proc. susirgusiųjų buvo gydomi ligoninėje. (...) Visais atvejais susirgusieji nuo erkinio encefalito pasiskiepiję nebuvo. 37 proc. ligonių erkiniu encefalitu užsikrėtė gyvenamojoje vietoje“, – teigia NVSC.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, trejus metus iš eilės erkiniu encefalitu dažniau užsikrečia vyrai nei moterys. Pernai iš 711 užsikrėtusiųjų 404 buvo vyrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebebus ligų

Nebebus ligų portretas
Biblijoje rašoma, kad valdant žemę Karaliui Kristui nebebus ligų (Izaijo 33;24). Jėzus žemėje prikels net mirusius, kurie bus vėl sveiki ir kupini jėgų (Jono 5:28). Apie tai daugiau rašoma Biblijoje ir svetainėje jw.org.

geritinklapiai.lt

geritinklapiai.lt portretas
Būtų skiepai nemokami, būtų mažiau ir susirgusių, ir mirčių. Bet matyt gamintojai nieko nepasiūlo LT priimantiems sprendimus...

Cha

Cha portretas
Tai kur lyčių lygybė ? Kodėl vyrų užsikrėtę daugiau ? Užkrėsti tiek moterų, kad būtų po lygiai !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių