Kauno apskrities policijoje – jau penkti metai graži balandžio 24-osios tradicija

  • Teksto dydis:

Penkeri metai – tiek laiko Kauno apskrities pareigūnai, pasitinkant balandžio 24-ąją, Šuns dieną, ne tik ragina atsigręžti į augintinius ir reikalingą dėmesį jiems, bet ir patys aktyviai kartus su gyvūnų prieglauda „Penkta koja“ įgyvendina socialinę akciją.

Kiekvienais metais, minint Šuns dieną, lydimi jau akcijos veidu tapusios Kauno apskrities policijos pareigūnės, vadovaujančios kriminalistams, narpliojantiems sunkius nusikaltimus, Audronės Gecevičienės, pareigūnai laisvo ir po darbo metu skuba į Kauno rajone įsikūrusią prieglaudą ne tik nuvežti įvairių skanėstų ir reikalingų daiktų, bet ir skirti valandėlę kitą ten gyvenančių augintinių pavedžiojimui.

Ne išimtis ir šie, penktieji, metai, kurie gražią tradiciją vainikavo ir įamžinimu jaukiose akimirkose. Vakar, balandžio 23-ąją, penkiolika Kauno apskrities policijos pareigūnų iš įvairių padalinių niūrią penktadienio popietę skyrė kilniam tikslui – praskaidrinti keturkojų dieną, kurie prieglaudoje laukia tikrų namų. „Svarbu, kad jie pradėtų pasitikėti žmonėmis ir suprastų, kad ne visi žmonės yra blogi. Tokios akcijos kaip ši padeda šviesti visuomenę, prisideda prie sąmoningumo ugdymo, kad šuo yra draugas, bet jokiu būdu ne daiktas ar trumpa užgaida, – kalba akcijos sumanytoja A. Gecevičienė. – Aš myliu žmones ir pasitikiu žmonėmis, kurie myli gyvūnus, nes tokie žmonės myli ir žmones.“

Ji tikina, kad bendraminčių, besijungiančių į tokias ar panašias socialines veiklas, yra nemažai.

Dalis pareigūnų vakar į prieglaudą užsuko pirmąjį kartą, dalis tikrai ne antrą ar trečią, tačiau visų jų veidus puošė plati šypsena ir žibančios akys, o kai kurių lūpose skambėjo ir žodžiai, kad nuo šiol čia atvyks su šeima. „Pareigūnų emocijos ir nuotaikos tikrai buvo tik teigiamos. Drįsčiau sakyti – pakilios. Ir to negadino nei lietus, nei krintantis sniegas. Visa tai tirpdė nuoširdus ir nesuvaidintas bendravimas. Tai buvo nerealu“, – mintimis apie vakarykščią popietę dalinasi pareigūnė.

Pareigūnams šunys nėra tik naminiai augintiniai, tai ir kolegos, kurie padeda tirti įvairiausias nusikalstamas veikas, todėl ir meilė jiems – ypatinga. „Svarbiausia, ką galime suteikti augintiniams, kaip ir vienas kitam – tai meilė, rūpestis ir paprasčiausias dėmesys“, – primena Kauno apskrities policijos pareigūnai.


Šiame straipsnyje: policijaŠuns dienašunys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
saunuoliai kad mylit gyvunus ne taip kaip tie ziaurus kaimieciai

Genovefa

Genovefa portretas
O nuaras suns dienos proga uz suniuko globa is manes reikalauja 400 euru

Anonimas

Anonimas portretas
Aciu sauniems policijos darbuotojams. Gal nors jie tikri zmones
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių