Kaunietis įspėja: leidžiantis Parodos kalnu pasitinka dvi „tiksinčios bombos“

Kaunui stengiantis dėl dviratininkų gerovės ir tiesiant vis naujus dviračių takus, šių transporto priemonių vairuotojai pastebi – mieste vis dėlto yra probleminių vietų. Dvi tokios, keliaujančių sutinkamos ant Parodos kalno šaligatvio, bet kada gali tapti nelaimės kaltininkėmis.

„Neduok Dieve, jei kas nors į šią duobę įvažiuos, geriausiu atveju, iškart skris ant gatvės važiuojamosios dalies. Jei tuo metu transporto priemonės bus sustojusios, – gerai, o jei važiuos, tokioje situacijoje atsidūrusį žmogų tiesiog pervažiuos“, – galimus liūdnos eismo dalyvių baigties scenarijus svarstė su portalo kauno.diena.lt žurnalistais susisiekęs Donatas.

Įgriuva, apie kurią kalbėjo kaunietis, žioji tarp miesto grindinio plytelių kone Parodos kalno viduryje, prie tvoros. Pašnekovas spėjo, kad ji čia maždaug prieš dvi savaites veikiausiai atsirado šaligatvio sutvirtinimus išplovus lietui ir taip dviratininkams bei paspirtukų vairuotojams pridarė bėdos, nes leidžiantis šią įgriuvą sunku įžiūrėti nepriartėjus. Tai esą ypač gali pakišti koją minėtas transporto priemones vairuojantiems naujokams, nes tie, kurie šiuo maršrutu keliauja pastoviai, keblią vietą galimai jau žino.

Skaitytojo nuotr.

„Kai vakare šviečia saulė, leidžiantis nesimato, kas vyksta apačioje, nes saulė akina ir tikimybė pasukti į tą pusę gali atsirasti bet kada. O jei, pavyzdžiui, du dviratininkai ar paspirtukininkai sumanytų prasilenkti? Vienas jų tikrai ten „įskristų“ ir pasekmės būtų blogos“, – akcentavo žurnalistų kalbintas vyras, su bičiuliu pirmadienį važiavęs pro minėtą įgriuvą.

Skaitytojo nuotr.

Ši piktžaizdė – ne vienintelė Parodos gatvėje. Donatas užsiminė ir apie itin neparankioje vietoje pastatytą hidrantą. „Praeitą savaitę važiavau, žiūriu, nuo Parodos kalno važiuoja jaunas vaikinas, o per vidurį šio kalno pastatytas hidrantas. Vaikinas užsižiopsojo ir į jį atsitrenkė. Hidrantas pastatytas tarsi ne vietoje. Tai – ne pirmas kartas, kai įvyksta panašūs incidentai – hidrantas jau apdaužytas, daug kas yra į jį atsitrenkęs ir kritęs“, – pasakojo pilietiškas kaunietis.

Vyras neslėpė apmaudo, kad Kaune vis daugėja dviračių takų, tačiau, atrodytų, jie vis neužbaigiami kaip derėtų.

Paklaustas apie dvi problemines vietas ant Parodos kalno Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teigė, kad įgriuvą artimiausiu metu žada sutvarkyti bendrovės „Kauno vandenys“ darbuotojai. Jie esą pasirūpins ir hidrantu – ketinama jį perkelti į žalią veją. „Dėkojame neabejingiems kauniečiams, pranešusiems apie pavojingas vietas“, – dėkojo Kauno miesto savivaldybės atstovas.

Primename, kad Parodos gatvės rekonstrukcija baigta 2013-aisiais metais. Šioje gatvėje buvo pakeistos visos požeminės komunikacijos, pakloti du asfaltbetonio sluoksniai, sudėti šaligatviai, sumontuotos apšvietimo ir troleibusų linijų atramos, sumontuotos naujos apšvietimo atramos su šviestuvais bei atitvarai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl Krabas nesifotkina prie duobių ?

Kodėl Krabas nesifotkina prie duobių ? portretas
pinigus plauna, plauna, o rezultatas iš ŠŠŠŠ.

kaunietis

kaunietis portretas
PRIE TO PAČIO , sutvarkykite ir parko tvorą, kuri bado miestiečiams ir Kauno svečiams akis.Pro čia daug atvykėlių vyksta į K . Klinikas.

KKiK

KKiK portretas
O tai ženklai kalno viršuje kuriais buvo nurodytas draudimas važiuoti dviračiu jau nuimti ?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių