Kaunietė apie atliktą balkono remontą: kaina – absurdiška

Kaunietė stebisi daugiabučių namų priežiūra ir administravimu Kaune užsiimančios įmonės „Būsto valda“ pateikta sąskaita. „Tai absurdiškai didelė suma – už tokį nedidelį darbelį reikia sumokėti tragiškai didelę kainą“, – piktinosi kaunietė Daiva.

„Būsto valda“ rūpinasi teritorijos priežiūra, reikiamais namo remonto darbais, bet į akis krenta sumos, kurias už atliktus darbus pateikia jų samdomos įmonės, – stebėjosi kaunietė. – Paskutinis jų geras darbas buvo nedidelis gyventojo balkono remontas, kuris kainavo 1 330,50 euro. Medžiagų kaina – 200,74 euro, o darbo vertė – 1 129,76 euro! Balkoną tikrai reikėjo sutvirtinti dėl visų saugumo, bet suma yra neadekvati atliktiems darbams.“

Anot Piliakalnio g. 11 gyvenančios moters, skelbimų lentoje buvo pakabinta informacija, kad preliminariai už balkono remontą reikės susimokėti 1,5 tūkst. eurų. Suma už atliktus darbus buvo išdalyta visiems gyventojams – butų, anot pašnekovės, šiame name yra maždaug 100.

„Tvarkė kaimyno, o ne bendro naudojimo balkoną, bet pagal įstatymą priklauso sumokėti visiems namo gyventojams, nes tai – dėl visų saugumo. 20 kv. m patalpos savininkui teko sumokėti apie dešimt eurų, tad normaliam butui tenkanti suma nėra milžiniška. Paskaičiuota, kad darbai kainuos 1 500 eurų ir ta suma buvo išdalyta visiems butams, nors realiai sąmata yra vos daugiau nei 1 300 eurų. Tai kur dingo 200 eurų? Jie tikriausiai pamiršo perskaičiuoti sąskaitą, nes mums paskaičiuota 1 500 eurų? – klausė moteris. – Kai pamačiau balkono remontą, paprašiau „Būsto valdos“ visų sąskaitų, sąmatų ir nuotraukų, nes smulkmeniškų sąmatų jie gyventojams nesiunčia – ir gavau dokumentą, kad atliktų darbų vertė – 1 330, o ne 1 500 eurų. Gudru.“

Pašnekovė teigia, kad šia istorija dalijasi dėl to, kad gal ji padės žmonėms labiau atkreipti dėmesį, už ką jie moka pinigus.

Priskiriamas sudėtingiems darbams

Įmonės „Būsto valda“ vadovas Rokas Drasutavičius „Kauno dienai“ teigė, kad balkono remonto darbai priskiriami brangiems ir sudėtingiems darbams – jiems atlikti reikia specifinių žinių, kruopštumo, laiko.

„Dirbti aukštyje gali tik specialiai apmokytas personalas, vienu metu – du darbuotojai, jie turi turėti reikalingus pažymėjimus. Tokiems darbams nesirenkame pastolių dėl kurių kaina tik dar labiau padidėtų – darbuotojai naudoja apraišus, taip siekiame taupyti gyventojų lėšas. Didžiausią remonto kainos dalį sudaro būtent tvirtinimo darbai, juos atlikti užtruko penkias darbo dienas. Pačios medžiagos nėra itin brangios, todėl bendra suma padidėja dėl žmogiškų išteklių“, – sakė R.Drasutavičius.


Jo teigimu, buvo atlikti šie darbai: demontuotas nestabilus turėklas ir jo dalys; laštakio zonoje išardytas betonas; demontuotas senas ir įrengtas naujas, pagal specifinius matmenis iš anksto užsakytas ir užbetonuotas laštakis; atlikti turėklo tvirtinimo, virinimo darbai; turėklas apdirbtas abrazyvinėmis medžiagomis, jis nugruntuotas, nudažytas; aptaisyta profiliuota skarda.

„Pirminė darbų sąmata siekė 1,5 tūkst. eurų, tačiau, kadangi darbai vyko sklandžiai, be trukdžių, darbų kainą sumažinome iki 1 330 eurų. Į šią sumą yra įtraukta ir dalis panaudotų medžiagų“, – teigė „Būsto valdos“ vadovas. Anot jo, prieš imantis darbų, likus trims savaitėms iki jų pradžios, gyventojai buvo informuoti skelbimu laiptinėje – jame buvo nurodyta preliminari planuojamų atlikti darbų suma.


Šiame straipsnyje: Būsto valdabalkonasremontasbūsto administratoriusskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia

Dalia portretas
Na taip, balkonui suremontuoti reikalingi specialiai paruošti aukštalipiai, įranga ir pan. Kaip įsivaizduojate, kiek galėtų kainuoti prie 1 laiptinės pakeisti 20 paprastų betoninių plytelių? Ogi tiek pat -1500 eurų! "Senukuose" tokia viena plytelė kainuoja 2,99 euro. Matyt "Būsto valda" tik tokiom sumom moka skaičiuoti.

Anonimas

Anonimas portretas
Normali čia kaina... kol pats savo rankomis nepradedi dirbti tai ir atrodo kad plešia pinigus už remontus... o kai tektų pačiam atlikti tokį darbą, susipirkti tam įrangą, įrankius, kažin ar tai daug atrodytų. Jūreivis uoste prostitutės klausia: - Po kiek minjetas? - $50 - Oho! O ko taip brangiai?! - Nu... o pats tai už kiek čiulptum?

Agnė

Agnė portretas
Antanavos g, užkalė rūsio langą su medžio drožlių plokšte - 0,4 kv. metro, pateikė sąskaitą 53 eurai?!!! Kas Juos kontroliuoja ir tikrina darbus? Ką nori tą rašo, savivaldybėj juk yra taryba prižiūrinti juos...
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių