Kauniečiai skina robotikos pergales

  • Teksto dydis:

Šiemet robotikos pasaulio First Lego League (FLL) čempionate Detroite (JAV) nugalėtoja tapusi Kauno jėzuitų gimnazija nenustoja stebinti savo pasiekimais – su apdovanojimu grįžo ir iš Libano.

Libane vykusiame atvirajame robotikos čempionate jaunesniųjų gimnazijos atstovų komanda „Amber“ laimėjo pirmąją vietą projekto kategorijoje.

Čempionate 72 komandos iš 36 šalių rungėsi keturiose kategorijose: roboto varžybų bei roboto dizaino rungtyje, komandos vertybių rungtyje bei inovatyvaus projekto idėjos pagal metų temą pristatyme. Šių metų tema – kosmosas. Tad komandoms teko analizuoti, kaip pagerinti astronautų kasdienybę ilgalaikėse kosmoso kelionėse.

Nors augti dar tikrai yra kur, šių metų pasiekimas mums labai svarbus.

Komanda „Amber“ pristatė patobulintą naujo dizaino astronauto šalmą. Išanalizavę praeityje iškilusias problemas mokiniai pasiūlė šalmo naudoti jo gamybai naujas medžiagas, kurios pridėtų tvirtumo. Komanda sukūrė šalmo prototipą ir pridėjo papildomų funkcijų, naudingų ilgalaikėse kelionėse kosmose. Savo idėjas mokiniai pagrindė moksline literatūra ir sulaukė pagyrų iš pačių NASA mokslininkų, kurie labai palankiai įvertino jų pasiūlymus bei pripažino, kad kai kurias šalmui siūlomas medžiagas rimtai svarstoma panaudoti ateityje.

„Labai džiaugiuosi pasiektu rezultatu. Vaikai į pasiruošimo procesą žiūrėjo labai atsakingai ir tikrai negailėjo laiko įsigilinti į organizatorių pasiūlytą temą, išsirinkti problemą bei pasiūlyti tinkamą jos sprendimo būdą, už kurį ir buvo apdovanoti. Komanda puikiai pasirodė visose srityse ir robotų varžybose užėmė 6 vietą iš 72 komandų bei varžėsi parodomuosiuose važiavimuose. Nors augti dar tikrai yra kur, šių metų pasiekimas mums labai svarbus“, – auklėtinių pergale džiaugėsi komandos treneris Albertas Juškauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zazz

Zazz portretas
Labai džiaugiuosi Lietuvių įžvalgomis, kurioms neliko abejinga net NASA, sėkmės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių