Kauniečiai prasto oro nepabūgo – per šv. Velykas suplūdo į bažnyčias

  • Teksto dydis:

Lietingas šv. Velykų rytas daugelio tikinčiųjų neviliojo vartytis šiltoje lovoje.

Paminėti svarbiausios pavasario šventės žmonės plūdo į netoliese esančias bažnyčias, kur galėjo pasiklausyti Dievo žodžio. 

Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikoje žmonių buvo sausakimša. "Šv. Velykų rytą visuomet keliaujame į bažnyčią ir nesvarbu, koks oras už lango. Visuomet su savimi veduosi ir vaikus bei anūkus", – tikino garbaus amžiaus Antanina, šalia savęs glaudusi 7-metę anūkę Jovilę ir 3-ejų Domantą. 

Mažieji tikino, kad labiausiai laukia minutės, kol galės su visa šeima susėsti prie stalo ir patikrinti margučių stiprumą. "Su tėčiu ir pusbroliais margučius ir ridensime", – apie smagius laukiančius įvykius pasakojo Jovilė.

Visgi daugelis Kauno arkikatedroje sutiktų kauniečių prisipažino, kad šventes praleis ne miesto parkuose, bet jaukiai namuose ar keliaus aplankyti artimųjų. "Žadame vykti pas gimines į sostinę, o tuomet užsuksime ir pas seniai matytus draugus. Šventės suartina ir yra puiki proga aplankyti tuos, kurių seniai nematėme", – sakė su šeima pasimelsti atkeliavusi Andželina.

Tikintiesiems buvo priminta, kad šiemet Lietuva mini Nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį, o Popiežius Pranciškus šiais metais atvyks į Lietuvą skelbdamas vilties žinią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui

Anonimui portretas
Atmink, kad ir prieš tave, kai nebuvai gimęs, žmonija egzistavo. Ji neprasidėjo su tavo atsiradimu. Jei kažko negirdėjai, visada laikas yra išgirsti. Linkiu domėtis, o ne pulti.

Pykts

Pykts  portretas
Aš taip pat už Tridento mišias. Dabartinės mišios yra "padielka" davatkoms apgaudinėti, ir į kunigėlį paspoksoti, jos prarado kultą, jos nėra tos mišios, kurias Kristus paliko Petrui. Iš vaikystės prisimenu tridentines mišias, man jos patikdavo.

TO-Anonimui

 TO-Anonimui portretas
Tridentas,ne tikejimas .Tridento susirinkimui paprasius popiezius Pijus v patvirtino 1570m. misias lotynu kalba.tiesa tokia kad sis misiolas niekada nebuvo uzdraustas ar panaikintas misios buvo visada galojancios.o del dabartiniu misiu galiojimo kyla klausymas,nes konsekracijos formule isverta klaidingai.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių