Kauniečiai patys medžioja apsileidėlius: demaskuotiems darbininkams gresia solidi bauda

Vaizdingoje vietoje, ant Pelėdų kalno, gyvenantys kauniečiai pasipiktino darbininkų elgesiu, mat šie nebereikalingas padangas tiesiog išmetė prie gyventojų konteinerių. Tokį elgesį užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros.

Nemalino staigmena

Ties Pelėdų kalnu gyvenantys kauniečiai vieną rytą pastebėjo, kad prie namo buitinių atliekų konteinerių išmestos keturios padangos. Vieni kitų pradėjo klausinėti, kas jas taip neatsakingai paliko, nes pagal mieste galiojančią tvarką, padangas būtina priduoti stambiagabaričių atliekų aikštelėje.

„Ant Pelėdų Kalno, kur net realiai palapinės negalima be leidimo statyti, radom prie šiukšlių konteinerio padangas. Parašėme kaimynų grupėje, bet visi žegnojosi, niekas nepaliko. Namo komendantas atsuko vaizdo stebėjimo kameras ir pamatė, kad padangas prie konteinerio paliko darbininkai“, – dėstė vietiniai.

Aprėkė gyventojus

Vaizdo kamerų užfiksuotame įraše matyti, kaip žmonės su šalmais iš pradžių tiesiog stovi ir, matyt, šnekasi automobilių stovėjimo aikštelėje. Tačiau netrukus iš šalia stovėjusio statybinių atliekų konteinerio vyrai ištraukė keturias padangas. Du vyrai, rankose laikydami po dvi automobilines padangas, jas pernešė prie gyventojų buitinių atliekų konteinerio ir ten padėjo. Kiti darbininkai liko stovėti prie statybinių atliekų konteinerio.

Skaitytojų nuotr.

Kauniečiai spėjo, kad taip padangomis atsikratė Kauno kolegijos fakultetą rekonstravę darbininkai. Vietiniai žmonės dar nuėjo juos sugėdinti ir paprašyti šias atliekas patiems išsivežti, tačiau darbininkai nebuvo linkę gražiai pakalbėti ir rasti kompromiso.

„Kaimynas nuėjo pabarti, kad padangų „Kauno švara“ nepaims, tai reiškia, kad tos padangos gulės ten, kol mes patys neišvešim į specialią aikštelę. Tačiau kaimyną tie darbininkai aprėk, kad esą jis yra melagis, o jie nieko nemetė. Bandėm ant pastato pamatyti, kas vykdo rekonstrukciją, tačiau neradome įmonės, o darbininkų kitą dieną jau nebuvo“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo kauniečiai.

Stop kadras

Gresia baudos

Nebenaudojamas padangas būtina pristatyti į stambiagabaričių atliekų aikštelę. Per metus galima nemokamai priduoti po kelias padangas. Tačiau tokių atliekų prie konteinerių palikti negalima. Miesto Viešosios tvarkos skyrius žada pradėti patikrinimą bei išrašyti teršėjams baudų.

„Viešosios tvarkos skyrius nėra gavęs pranešimo dėl pateiktame vaizdo įraše užfiksuotų paliktų automobilių padangų prie komunalinių atliekų konteinerių ant Pelėdų Kalno. Dėl šio atvejo bus atliekamas tyrimas ir pradėta administracinė teisena. Komunalinių atliekų turėtojams griežtai draudžiama išmesti bet kokias atliekas gatvėse, aikštėse, skveruose, parkuose, kitose viešosiose vietose ir kitur, palikti bet kokias atliekas šalia konteinerių“, – komentavo Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis.

Jis įspėjo, kad nustačius automobilių padangas palikusius asmenis, jiems bus taikoma administracinė atsakomybė – įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 140 eurų. Už pakartotinį nusižengimą bauda didėja ir siekia nuo 140 iki 600 Eur.

Be to, specialistas priminė, kad gyventojai pateikti informaciją dėl viešosios tvarkos pažeidimų gali specialiai sukurtoje internetinėje svetainėje.


Šiame straipsnyje: šiukšlintojaipadangosdarbininkai paliko padangasdemaskuoti šiukšlintojaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
>O kodėl: Nes tokio video tau neparodys, sakys kad "nu nebėra to įrašo, ant viršau užsirašė" :D Kaziolas kuris paplatino video turėjo savo tikslą o ne tokį apie kuri tu kalbi, ir plius jis jau tikrai žino kaip tos padangos ten pakliuvo, bet tokios informacijos nesuteiks.

Laikas pateikti video

Laikas pateikti video portretas
su mašinos valstybiniais numeriais,kiek girdėjom,kameros atsuktos,ir matosi,kas ir kada įmetė padangas į statybinį kontenerį.

Kaunietis

Kaunietis portretas
kur antra serija?
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių