Kauniečiai juokiasi: Šiaurės prospekte sužėlė rapsai

Šiaurės prospekto skiriamojoje eismo juostoje vietoj įprastos žolės sudygo augalai, panašūs į rapsus. Kauniečiai ne tik juokiasi dėl ūkininkų laukus primenančios gatvės, bet ir perspėja: tai trukdo eismui.

Visai neseniai buvo sutvarkytas Šiaurės prospektas, paklotas naujas asfaltas, pakeisti senieji borteliai, įrengtos saugios perėjos. Vaizdą pagerino ir sutvarkyti želdiniai. Čia išpjautos senos liepos, o vietoj jų pasodinti nauji medžiai. Želdinių atsirado net daugiau, nei buvo anksčiau, tad, kai liepaitės ūgtelės, bus jauki alėja.

Kiek neįprastai sutvarkyta skiriamoji eismo juosta. Iš pradžių buvo atvežta žemių ir užsėta žolė. Tiesa, suvešėję augalai įprastos pievų žolės nė iš tolo nepriminė. Dėl to į "Kauno dienos" redakciją kreipėsi keli kauniečiai. Jie nurodė, kad Šiaurės prospekto skiriamosios juostos augalai užstoja automobilius ir pėsčiuosius. Be to, gyventojai atkreipė dėmesį, kad rapsai paprastai sėjami užmiestyje, todėl mieste visiškai nedera. Vis dėlto tai greičiausia ne rapsai, o į juos panašios piktžolės – svėrės, dar vadinamos dirviniais ridikais.

"Manęs draugai klausė, kokia čia pieva užsėta? Visur normali žolė auga, o čia – rapsai. Negana to, per juos pusės automobilio nesimato. Mano automobilis žemas, tad, kai apsisuku, žiedai virš langų būna. Tikrai trukdo normaliai stebėti, ar kas atvažiuoja priešpriešine eismo juosta", – kalbėjo netoli gyvenantis Tadas.

Kaunietis įamžino augalus – akivaizdu, kad jie stiebiasi gerokai aukščiau kelių, o vietomis siekia net iki juosmens. Kitas vietos gyventojas pastebėjo, kad tokie aukšti augalai palikti ir ties perėjomis, tad sudėtingiau pastebėti mažus vaikus, besiruošiančius eiti per gatvę.

Mano automobilis žemas, tad, kai apsisuku, žiedai virš langų būna.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad Šiaurės prospekte darbus atlikusiai bendrovei buvo pareikšta pretenzija dėl nekokybiškai atliktų paslaugų.

"Atvežtame dirvožemyje buvo didesnė koncentracija piktžolių sėklų, todėl, esant palankioms sąlygoms, kai daug lijo ir buvo šilta, piktžolės užaugo greičiau nei pasėta žolė", – sakė specialistas.

Vakar čia jau pasirodė žolės pjovėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kregždučių pyktalai

Kregždučių  pyktalai portretas
Po durniško straipsnio nupliovė gražius geltonus žiedus, o dabar tai baisu-nei žalumos nei žiedų

kai taip tvarkosi/darkosi

kai taip tvarkosi/darkosi portretas
tai vietoje gražuolių liepų sužels sosnovskio barščiai. O padchalujai plos rankytėmis, kaip gražu :DD

Anonimas

Anonimas portretas
Visiems niekada neitiksi ,vaiksciokit per perejas ir bus gerai,o neikit kur papuola,todel ir nesimato ,kai nosis iskisa ne ten kur reikia.O man grazi mano gatve ,visa geltona,o visada atsiranda koks D. kur ne tas paseta ,ne taip nupjauta .Gyvenat viena syki ir dziaugytes ,kad matot ,girdit ,o ne stenekit ,kad viskas blogai.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių