Vakcinavimo korekcijos Kaune: centras užsidarė iki kitos savaitės – skiepys tik žmones namuose

Kauno vakcinavimo centras šią savaitę dėl vakcinų trūkumo jau užvėrė duris. Tačiau tam, kad darbuotojai neliktų be darbo, pasirūpinta kauniečiais, kurie dėl sveikatos būklės negali patys atvykti skiepytis.

Vakcinacija namuose

Kauno miesto poliklinikos vadovas Paulius Kibiša nurodė, kad namuose iki šiol buvo skiepijami tie kauniečiai, kurie dėl sveikatos negali patys atvykti į vakcinavimo centrą. Tokios paslaugos poreikis auga. Skaičiuojama, kad apie 2 tūkst. kauniečių buvo paskiepyti namuose.

Tačiau P.Kibiša pažymėjo, kad tokia paslauga užima labai daug laiko, mat gydytojai po kiekvieno apsilankymo turi pasikeisti aprangą, pasiruošti kitam vakcinavimo procesui, galiausiai trunka ir pati kelionė iki kauniečių namų. Vienam pacientui gali tekti paaukoti ir valandą. Kai vakcinavimo centras turi pakankamai vakcinų, didžiausi darbuotojų pajėgumai metami ten, tačiau ši savaitę vakcinos jau išnaudotos, vakcinavimo centras nuo penktadienio pietų užvėrė duris ir atsidarys tik kitą savaitę. Dėl to darbuotojai skiepų likučius išvežiojo po gyventojų namus.

„Kaune liko vos pora šimtų vakcinų, tad kaip tokiam miestui, tai galima sakyti, kad visai nėra. Laivyboje sakoma, kad niekas taip negriauna įgulos moralės, kaip dykinėjimas. Tad mes čia turime profesionalią komandą, todėl apmaudu, kad ji negali dirbti, jei Kaunas neturi vakcinų. Nusprendėme, kad tie žmonės, kurie skiepijami namuose, gali užimti mūsų darbuotojus“, – kaip išnaudoti paskutines vakcinas bei duoti darbuotojams darbo, kalbėjo P.Kibiša.

Paulius Kibiša/Redakcijos nuotr.

Tačiau jis pažymėjo, kad Kauno miesto poliklinika neturi automobilių, kurie galėtų vežti gydytojus į kauniečių namus. Todėl rastas kitas sprendimas. Poliklinika kreipėsi į automobilių dalijimosi paslaugą Kaune teikiančią bendrovę „CityBee“, kuri sutiko pagelbėti.

„Mūsų turimi automobiliai yra pilnai įdarbinti, o dėl vakcinavimo juk naujų nepirksi. „CityBee“ sutiko nemokamai pagelbėti ir leido naudotis jų automobiliukais, tad mes galime tęsti darbus“, – kalbėjo miesto poliklinikos vadovas.

Nusprendėme, kad tie žmonės, kurie skiepijami namuose, gali užimti mūsų darbuotojus.

Penktadienį skiepijimui namuose išvažiavo penki ekipažai. Kai kuriems kauniečiams vežama pirmoji, kitiems – antroji dozė. Vienu automobiliu keliauja po tris žmones. Savanoris vairuoja, prie namų ieško vietos, kur pastatyti automobilį ir taip negaišti gydytojų laiko. Slaugytojas ir jo padėjėjas užtikrina saugų skiepijimo procesą, tada keliaujama pas kitą pacientą.

Kauno imunitetas

Skaičiuojama, kad jau daugiau nei trečdalis Kauno gyventojų turi imunitetą nuo COVID-19 infekcijos. Kitą savaitę mieste vėl bus vakcinų ir bus atnaujintas skiepijimo procesas.

„Kol kas matome, kad Kaunui labai gerai sekasi, esame lyderiai tarp didžiųjų miestų ir tas labai gerai nuteikia. Dabar laukiame naujos vakcinų siuntos, kad galėtumėme tęsti darbus. Dar šiandien turėtumėme gauti kelis tūkstančius „AstraZeneca“ bei „Modernos“, tad kitą savaitę jas tikrai išskiepysime. „Pfizer-BioNTech“ apie 10 tūkst. dozių gausime tik po sekmadienio“, – kalbėjo P.Kibiša.

Nuo šios savaitės pasikeitė vakcinavimo registracijos tvarka, tad ne vienas kaunietis susidūrė su keblumais, mat sistemoje nematyti, kiek Kaunas turi laisvų skiepų. P.Kibiša pripažino, kad ne viskas vyksta, kaip norėtųsi, tačiau žmonėms nedraudžiama rinktis skiepijimosi vietą, nepriklausomai nuo to, kur žmogus registravęs gyvenamąją vietą. Todėl ir Kaunas buvo sulaukęs vadinamųjų skiepų turistų.

Redakcijos nuotr.

„Registracijos principas yra tas, kad žmogus gali susirasti vakcinavimo centrus, kurie jiems tinkami, pasirinkti vakciną bei tinkamą laiką. Ne paslaptis, kad šiek tiek yra to vakcinavimo turizmo, nes turėjome ir atvykusių iš Vilniaus, Kėdainių, Tauragės, kažkas iš Kauno yra nuvykęs ir vakcinavęsis kitus. Bet tokia teisė yra užtikrinta ir žmogus gali skiepytis ten, kur jam patogu, o ne tik ten, kur deklaravęs gyvenamąją vietą“, – kalbėjo P.Kibiša.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Jeigu žmonės namuose,niekur neišeina ,tai kam juose skiepyti.Ju niekas neuzkres ir jie nepavojingi ,nes neuzdikres kitų ,nes niekur neina, namuose būna , savų prižiūrimi.Keistas reiškinys,manau tuos kurie dar nemiršta reikia numarinti stvykus i namus.I namus jūs gali neisileisti ,vaziuosite atgal..Manau turetumet testus nemokamai dalinti visiems ir kurie nenori skiepytis, ar negali atvykti ,būtų didelė parama.

J

J  portretas
Tai kaip suprast astrazeneka isvezioja po namus kaunas tikriausiai skiepyja is po stalo geresne vakcina o kitiems ir zeneka gerai kaip tik prisijungi arba kaunas visai neturi vakcinu ar astrazeneka tai jeigu daug paskiepyjo tai drystu manyti kad kazkas netvarkoj su skiepijimu dar nepaskiepyti sergantys letinem ligom ir tokiems zmonems turi but patikima vakcina

Benas

Benas portretas
Jo majo,o anukas dovanoja 200 000 doziu.Idiotas.I zydus pasiziurek.Kaip nekesti savo tautos reikia.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių