Kaune labiausiai karantiną pažeidinėja prekeiviai gėlėmis ir taksistai?

Būtent šių verslų atstovams Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius per pirmąjį karantino mėnesį jau yra surašęs apie dešimt administracinių nusižengimų protokolų. Tačiau dar yra akylai stebima ne viena, anot gautų pranešimų, galimai taip pat karantino režimą pažeidžianti miesto įstaiga.

Įrodymai teberenkami

Tokią oficialią savo veiklos statistiką karantino metu portalui kauno.diena.lt savaitgalio išvakarėse pateikė minėto Kauno miesto savivaldybės skyriaus vedėjas Rimantas Vilimas, teigęs, kad ketvirtadienį, kaip jau skelbta, pradėtas reidas dėl taksistų, pažeidinėjančių karantiną, apie ką taip pat pranešė visuomenė, dar tebesitęsia.

Anot pašnekovo, po gautų pranešimų apie galimus karantino pažeidimus yra stebima ir kai kurių grožio salonų veikla. Gauta informacijos, kad ten galima ir nelegaliai apsikirpti, ir prisiauginti blakstienas.

Tarp kitų skyriaus telefonais bei elektroniniu paštu gautų pranešimų, o taip pat Kauno miesto savivaldybės interneto svetainėje kaunas.lt įkurtoje anoniminių pranešimų sistemoje rastos informacijos, buvo nurodytas ir vienas pogrindyje veikiantis sporto klubas, ir kur Kaune karantino metu nelegaliai daromos tatuiruotės.

Sukonkretinti gautos informacijos R.Vilimas nenorėjo, teigdamas, kad dar renkami įrodymai dėl šių galimų karantino pažeidimų.

„Iš pradžių mes už tokius įtarimus keliančios įstaigos durų paliekame pranešimą, primenantį karantino režimo sąlygas, ir prašydami jų nepažeisti. Tačiau, tai nereiškia, kad tuo patikrinimas ir baigiasi – įstaiga stebima ir toliau“, – akcentavo Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

Laukia solidžios baudos

R.Vilimas buvo linkęs akcentuoti ir tai, kad jų skyrius neturi tokių teisių, kaip policija, kuri gali apsimesti klientais.

Gavus skundų, kad karantino reikalavimų nesilaiko taksistai, tiesiog sėsta į skyriaus tarnybinius automobilius ir važiuota iki vietų, kur dažniausiai stovi minėto verslo atstovai.

Kaip jau pranešta, ketvirtadienį patikrinti 26 Kaune taksistų bei pavežėjų paslaugas teikiantys asmenys. Nustatyti šeši pažeidimai.

Anot R.Vilimo, kaip bausti šiuos pažeidėjus, dar sprendžiama. „Tie, kurių automobiliuose matomoje vietoje nebuvo informacijos apie būtinas šiuo metu prevencines priemones, kas nėra ypač reikšmingas pažeidimas, greičiausiai bus tik įspėti. Dar spręsime – galbūt žodžiu, o gal – ir oficialiai raštu“, – sakė pašnekovas.

Tačiau, anot jo, taksistams, neturėjusiems, pagal sveikatos apsaugos ministro reikalavimą, matomoje vietoje dezinfekcinio skysčio – kad keleivis galėtų dezinfekuoti juo rankas prieš įlipdamas į taksi ir išlipdamas iš jo, gresia nemenkos baudos. Net ir tiems, kurie turėjo šio skysčio, tačiau – tik savo reikmėms, t.y. laikė jį vairuotojo durelėse. Nors dažniausiai nustatyti pažeidėjai jo iš viso neturėjo. Jiems visiems gresia baudos iki 1500 eurų. O, jeigu surinktoje medžiagoje apie šį administracinį nusižengimą matysis, kad už jį yra atsakingas juridinis asmuo, t.y. įmonės vadovas, – ir iki 6 tūkst. eurų.

Neskubėjo bausti

Tačiau, R.Vilimo patikinimu, jų skyrius nelinkęs vaikytis didelio nustatytų pažeidėjų ir jiems surašytų protokolų skaičiaus. Labiau siekiama atlikti prevencinį darbą ir padėti visais įmanomais būdais šiandieninėje situacijoje kauniečiams.

Rimantas Vilimas

„Mums reklamos nereikia, nes darbo ir taip daug. Mūsų skyrius turi teisę surašyti 80-ies rūšių protokolus. Ir iki 50-ies įvairių funkcijų, nuo kurių niekas karantino metu neatleido. Nors prioritetas, žinoma, teikiamas karantino režimo draudimų kontrolei“, – akcentavo Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

Anot pašnekovo, jų skyrius pradėjo tikrinti, kaip laikomasi paskelbtų reikalavimų jau paskutinį savaitgalį prieš įsigaliojant karantino režimui. Tada tikrinant informaciją, ar tikrai savo veiklą nutraukė visos įstaigos, kurios privalėjo, buvo nustatyta keletas pažeidimų. Tarp jų – ir tebeveikiantis baseinų ir pirčių kompleksas Kauno centre. Tačiau, tada dar baudų niekam neskirta – tik perspėta, kad būtina skubiai nutraukti veiklą.

Vėliau, reaguojant į vis naujus sveikatos apsaugos ministro reikalavimus, tikrinti prekybos centrai – ar užsidarė visos juose įsikūrusios ne maisto prekių parduotuvės. Jų patikrinta virš 1 tūkst. Radus smulkių pažeidimų, taip pat tik geranoriškai dėl jų įspėta. Kaip buvo ir vienos Laisvės alėjoje įsikūrusios kavinės atveju, kai buvo konstatuota, kad ji lauke prekiauja kava. Tačiau, administracinių nusižengimų protokolai už prekybą Laisvės alėjoje skintomis gėlėmis jau buvo surašyti.

Tarp pažeidėjų  ir keturkojai

Pasibaigus minėtam reidų ir patikrinimų etapui, Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai ėmė budėti prie Karščiavimo klinikų Šančiuose bei Jonavos gatvėje įsikūrusiame mobiliame koronaviruso patikrinimo punkte, užtikrindami viešąją tvarką ir kontroliuodami atvykstančių pacientų srautus.

Tačiau, R.Vilimas akcentavo, kad jų skyriaus darbuotojai – tik eiliniai valstybės tarnautojai. Jeigu iškiltų būtinybė nutraukti neteisėtus kieno nors veiksmus ar nustatyti pažeidėjo slepiamą tapatybę, reiktų kviesti pagalbon policiją.

Važinėja Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai ir po parkus bei kitas viešąsias vietas, kur taip pat stebi, kaip laikomasi karantino reikalavimų. Yra tekę net vienam pažeidėjui, niekuo nedengusiam veido – kas jau labai reta, atiduoti savąją veido kaukę.

Nepaisant atsiradusių naujų pareigų, susijusių su paskelbtu karantinu, Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius ir toliau nagrinėja iš gyventojų gaunamus pareiškimus. Tačiau, anot skyriaus vedėjo, šiame fronte vietomis darbo labai sumažėję. Pavyzdžiui, dėl sumažėjusio transporto beveik nėra jų skyriaus kompetencijai priskiriamų kelių eismo taisyklių pažeidimų. Labai sumažėjo ir skundų dėl ne vietoje šiukšlėmis atsikratančių asmenų. Tai taip pat siejama su sumažėjusiais transporto srautais. Tačiau, pranešimų, kad šuns savininkas nesurinko savo augintinio išmatų, Kauno miesto savivaldybės viešosios tvarkos skyrius sulaukia ir karantino metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Visi šie ''VARGŠELIAI'' MATOMAI GYVENA NUO ATLYGINIMO IKI ATLYGINIMO , O DAR VADINASI VERSLININKAIS , TIKSLESNIS PAVADINIMAS BŪTŲ u b a g a i .

Renas

Renas portretas
Labiausiai karantino sąlygas pažeidinėja pati SAVIVALDYBĖ. Beje viešosios tvarkos skyrius taip pat. Tai jie verčia darbuotojus galinčius dirbti per nuotolį sėdėti savivaldybėje, o jau dirbančius per nuotolį nori vėl susodinti prie darbo stalų. Kas tikrina savivaldybės administraciją ir darbuotojus dėl karantino sąlygų nesilaikymo. Kiek žinau niekas nenubaustas. Bet jeigu tai įvyks ar viešosios tvarkos skyrius prisiims kaltę ir atsakomybę?

Geras

Geras portretas
Trys metus nieko neveike dabar parodai islindo tipo smarkiai dirba . Skaityti slikstu tas nesamones kaip zinai kaip jie dirba.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių