Kaune, Kauno rajone ir Jurbarke – rekordiškai mažos šilumos kainos

  • Teksto dydis:

2,80 – tiek cento už kilovatvalandę (kWh) centralizuotai tiekiamos šilumos šią gegužę moka Kauno, Kauno rajono ir Jurbarko gyventojai. Palyginti su 2019 m. geguže, šilumos kaina atpigo 30 proc., ir tokios mažos centralizuotai tiekiamos šilumos kainos Kaune, Kauno rajone ir Jurbarke nebuvo jau 23 metus!

Šildymo sezonas jau baigtas, tačiau centralizuotai tiekiamą šilumą taip pat naudojame karštam vandeniui ruošti ir vonios kambariams šildyti, todėl mažėjanti šilumos kaina leidžia toliau taupyti išlaidas už komunalines paslaugas.

Kainas mažino konkurencija ir „Kauno energijos“ taikoma kompensacija

Pradėjus darbą komunalines atliekas deginančiai Kauno kogeneracinei jėgainei, konkurencija tarp šilumos gamintojų Kaune nešildymo sezono metu tapo ypač aštri.

Aukcione Kauno kogeneracinė jėgainė gegužės mėnesiui pasiūlė mažiausią šilumos pardavimo kainą, kuri siekė tik 0,07 ct už 1 kWh.

Palyginkime: 2019 m. gegužės mėnesį nepriklausomų šilumos gamintojų šilumos aukcione pasiūlyta mažiausia šilumos pardavimo kaina sudarė 1,29 ct už 1 kWh, arba buvo 95 proc. didesnė nei 2020 m. gegužę.

Šilumos kainą taip pat mažina „Kauno energijos“ vartotojams taikoma 0,29–0,32 ct už suvartotą 1  kWh kompensuojama kainos dalis, papildomai uždirbta bendrovės per 2013–2017 m. laikotarpį, bendrovei sumažinus veiklos sąnaudas ir padidinus šilumos gamybos efektyvumą.

Kaina istoriškai

Daugiausia šiluma Kaune kainavo 2012 m. liepą, kai sudarė net 9,82 ct už 1 kWh su PVM. Konkurencijos tarp gamintojų tuo metu nebuvo, šilumą miestui didžiąja dalimi gamino Kauno termofikacijos elektrinė, o kurui buvo naudojamos gamtinės dujos. Lyginant 2012 m. liepą pasiektą šilumos kainos lygį su šiuo mėnesiu, centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Kaune tapo mažesnė net 3,51 karto!

Grafike pateikiame centralizuotai tiekiamos šilumos kainos Kaune, Kauno rajone ir Jurbarke kitimą nuo 1997 m. rugpjūčio, t.y. nuo to laiko, kai šilumą šiose savivaldybėse pradėjo tiekti AB „Kauno energija“.

Visą informaciją apie kainas, kainų dedamąsias, name suvartotą šilumą, vidutinius mokėjimus ir kitus duomenis galite rasti bendrovės interneto svetainėje www.kaunoenergija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir vėl 'gudručiai' įsijungė savo šilumos siurblius, VĖL pradėjo šaldyt savo Centralizuoto šildymo kaimynus... niekaip negalima paneigr kad TIK dėl jų naudos ir neįrengiami individualūs šilumos skaitikliai (aišku, individualus šildymas GERIAU!)

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kažkaip nepastebėjau kad sąskaitą už šildymą sumažėjo...

dfg

dfg portretas
Gyvenu Kaune ,bet kad kainos mazetu bent kiek lyginant su praejusiais metais melas,nors ir ziemos nebuvo kas cia rinkiminis triukas..
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių