Kaune ir jo apylinkėse prasidės „Geležinio Vilko“ brigados karių pratybos

  • Teksto dydis:

Pirmadienį, kovo 20 d., Kauno mieste ir jo apylinkėse prasidės Lietuvos kariuomenės Pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ pratybos „Stiprus vilkas 2023“. Iki kovo 23 d. vyksiančių mokymų metu į miestą bus perkeltos kelių karinių dalinių vadavietės, kurių personalas treniruosis planuoti bei vykdyti gynybos operacijas.

Kaip praneša kariuomenė, pratybose bus treniruojami „Geležinio Vilko“ brigadai priklausančių batalionų štabai, todėl įvairiose miesto vietose dislokuoti kariai visuomenei matomų operacijų nevykdys, nenaudos imitacinių šaudmenų, o planuos ir vykdys operacijas naudodamiesi mūšio valdymo informacinėmis sistemomis.

Mokymų dalyviams bus simuliuojama priešiškų pajėgų veikla ir atsižvelgdami į situacijas karinių vienetų štabai ir vadai treniruosis priimti reikiamus sprendimus. Vadavietę Kauno mieste įsirengs bei pratybose dalyvaus ir sąjungininkai – Lietuvoje dislokuotos NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė.

Pratybų metu numatomas ribotas karinės technikos judėjimas mieste. Iš viso mokymuose dalyvaus apie 400 karių ir 100 karinės technikos vienetų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rusų "PATRIOTAS" asilui

Rusų "PATRIOTAS" asilui portretas
NATO yra namuose kur jiems eiti? Lietuva yra NATO dalis.

tuzas

tuzas portretas
lietuvos kareiveliai gauna du kartus issaut i metus ir su kuo ginsites su ragatkem avys

,, Audra dykumoje ''

,, Audra dykumoje  ''  portretas
1991m. Irakas okupavo Kuveita. Sadamas huseinas, turėdamas 1000 sovietinių tankų T72 jautėsi tvirtai ir nesiruošė kreip dėmesio į Vakarų reikalavimą trauktis iš Kuveito. Vakarų koalicija daug ne dvejojo ir per kelias savaites nušlavė Irako armija. Amerikiečiai prarado tik 19 Abrams tankų, tarp kitko, dalis buvo draugiškos ugnies apšaudyti. 19 Amerikos tankų prieš 1000 sovietinių tankų, Karlai ! Maskaliu technikos mitas subliuško kaip muilo burbulas. Šlove Nato !
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių