Kaune atidarytas pirmasis Lietuvoje upės vandeniu aušinamas verslo centras

  • Teksto dydis:

Kaune atidarytas pirmasis Lietuvoje upės vandeniu aušinamas verslo centras „Kauno dokas“ – Neries vanduo naudojamas pastato vėsinimui. Iš viso į verslo centrą investicijų valdymo įmonė „Capitalica Asset Management“ investuos apie 24 mln. eurų.

„Kauną matome kaip vieną perspektyviausių Baltijos šalių miestų verslo centrų plėtrai – per keletą metų modernių biurų skaičius čia gali išaugti net 5 kartus, kai tuo tarpu Vilniuje ar Rygoje du kartus. Mes siekiame investuoti į pažangius pastatus, nes matome, kad Lietuvos verslas ir užsienio investuotojai vis labiau vertina verslo centrų išskirtinumą, komfortą ir puikias darbo sąlygas darbuotojams. „Kauno dokas“ yra pirmasis Lietuvoje komercinis objektas, kurio vėsinimui naudojamas ypač ekonomiškai efektyvus būdas – upės vanduo. Šią sistemą taip pat būtų galima pritaikyti ir pastato šildymui. Džiaugiamės, kad galėjome visiškai išnaudoti geografinę pastato lokaciją ir nekilnojamojo turto rinkai pasiūlyti ypatingai ekologišką sprendimą“, – komentuoja „Capitalica Asset Management” generalinis direktorius Andrius Barštys.

Verslo centre „Kauno dokas“ šiuo metu yra išnuomota 92 proc. visų patalpų. Čia veikia 22 įmonės: „Dematic Limited“, „NKT Lithuania“, „Danske“ bankas, „Tele2“, „Jacobs“, „Bentley“, „Ergo“, Oda.lt, „Herojaus mokykla“ ir kitos. Verslo centro darbuotojai gali dirbti ir Neries pakrantėje – čia įrengtos darbo vietos ir veikia bevielis internetas. Centre yra 200 vietų konferencijų salė bei restoranas. Įrengtos ir dvi lauko terasos – viena greta konferencijų salės ir restorano, kita – upės pakrantėje. Prie centro yra virš 250 automobilių parkavimo vietų, 50 vietų dviračių statymui.

Verslo centro projektas buvo vienas paskutinių žymaus Kauno architekto a.a. Algimanto Kančo darbų. Pastatas sumaniai integruotas į aplinką: jis pasižymi lengvumu, ritmiškumu ir dinamišku sudalinimu tarsi į upės bangas.

Dabartinio „Kauno doko“ bendras plotas – apie 11 tūkst. kv. m. Šiemet tikimasi pradėti antrąjį centro plėtros etapą ir po jo „Kauno doko“ plotas pasieks beveik 17 tūkst. kv. m. Projektą įgyvendina nekilnojamojo turto inovacijų bendrovė „Urban Inventors“.

Be verslo centro „Kauno dokas“ investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management“ valdo verslo centrą „135“ Vilniuje ir Klaipėdos prekybos centrą „Luizė“. Artimiausiuose „Capitalica Asset Management“ planuose – projektas Rygoje.

Investicijų valdymo įmonė „Capitalica Asset Management“ įsteigta 2016 m. gegužės mėn. Įmonė specializuojasi Baltijos šalių komercinio nekilnojamojo turto valdymo srityje. 80 proc. UAB „Capitalica Asset Management” akcijų valdo „Koncernas SBA“, 20 proc. priklauso A. Barščio įmonei UAB „Fox Holdings”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Puikus projektas

888

888 portretas
Ir dauguma dyrba uz minimalia alga :-))) Geda darbdaviams

w

w portretas
galėtu verslo centras ir elektra gaminti , - pajungus nuo brazilkos šlaitu tekančias guvniarkas , verslo centras dar ir apšviestas butu ...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių