Kaunas žada sutvarkyti Lampėdžių paplūdimį: pavers modernia poilsio erdve

Kauno miesto valdžia iki rugpjūčio pabaigos žada sutvarkyti Lampėdžių paplūdimį.

Savivaldybė Lampėdžio ežero pietinėje dalyje planuoja sutvarkyti paplūdimio teritoriją ir įrengti naują rekreacinę infrastruktūrą.

Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis sako, kad darbai bus pradėti balandį, o juos už 1,4 mln. eurų atliks statybos kompanija „Autokausta“.

„Lampėdžių paplūdimį ketiname paversti modernia poilsio erdve. Daug metų ši vieta tarnauja kaip paplūdimys be šiuolaikinės infrastruktūros. Įgyvendinus projektą paplūdimys pasikeis visokeriopai – nuo vaikų žaidimo aikštelių ir sporto treniruoklių iki neįgaliesiems pritaikytos infrastruktūros“, – komentare BNS teigė jis.

Lampėdžių paplūdimį ketiname paversti modernia poilsio erdve.

Konkurso sąlygos numato, kad prie Lampėdžio ežero bus įrengtas visuomeninis pliažas su persirengimo kabinomis, gelbėtojų ir medicinos punktai, pontoninė prieplauka valtims, vaikų žaidimo, treniruoklių, tinklinio aikštelės.

Teritorijoje taip pat planuojami maudyklos informaciniai stendai, vienas jų skirtas neregiams, su iškilia informacija. Paplūdimys taip pat bus pritaikytas neįgaliesiems, jiems įrengiant specialius pandusus.

Lauko dušai bus maitinami saulės energija, bus įrengti lauko suoliukai, dviračių stovai ir apšvietimas.

Savivaldybė žada, kad vykdant darbus žmonės galėtų naudotis dalimi paplūdimio.

Kauno mieste veikia trys oficialūs paplūdimiai: Kauno marių, Panemunės ir Lampėdžių, o Kauno rajonas turi du oficialius paplūdimius buvusiame karjere Kulautuvoje ir Vilkijos apylinkių seniūnijoje prie Dubysos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kausta,

Kausta, portretas
Kamesta,Kauno tiltai-trys Kauno dručkiai ir jų panelė-,,Vyčiūnų,,mergelė

Tūkstančiai

Tūkstančiai portretas
Tonų betono saloje-pavadinta kaip? Mokslo ar dar kieno,,pabaisa,,

2F

2F portretas
sugalvok ką nors naujo.
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių