Kaunas tvarkys Aleksote esančią Liepų alėją

  • Teksto dydis:

Kauno savivaldybė imasi vadinamosios Liepų alėjos, esančios Aleksote, tvarkymo.

Kaip nurodoma projektiniuose pasiūlymuose, čia reikia išlyginti taką, įrengti apšvietimą, sutvarkyti vidury alėjos esantį prūdą ir jo prieigas, o seną obelų sodą turėtų įvertinti aplinkos specialistai: sveikas obelis palikti, sergančias – pašalinti.

„Prie kiekvieno augalo galėtų atsirasti lentelė, koks tai medis ir jo aprašymas. Visas sodas galėtų būti pavadintas „Edukacinis obelų sodas“. Jame irgi būtų galima įrengti keletą suoliukų“, – nurodoma dokumentuose.

Kaip BNS sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyrius vedėja Radeta Savickienė, šią vietą nuspręsta tvarkyti, nes „kiekviena miesto erdvė svarbi, ši – tikrai ne išimtis“.

„Stengiamės, kad kuo daugiau erdvių būtų pritaikytos, atnaujintos ir atvertos gyventojams“, – sakė ji.

citify.eu vizualizacija

Pasak savivaldybės atstovės, kol kas neaišku, kiek pokyčiai galėtų kainuoti, tai paaiškės po viešųjų pirkimų procedūrų.

Konkursą planuojama skelbti rudenį arba ateinantį pavasarį.


Šiame straipsnyje: liepų alėjaAleksotastvarkymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Stanislovas

Stanislovas portretas
Nesamone!Tie mediniai takai greitai supus ir kojas lauzysime.O medžius pjauti tai nusikaltimas.O dar apšvietimą žada,kai dabar tokia brangi elektra,tai neturi savyvsldybe kur pinigus dėti?Svarbiausia kad alėjoje naktį niekas nevaikšto,ta alėja daugiausiai vedžiojami tik šunys.Nepritariam tokiom nesamonen

Anonimas

Anonimas portretas
Gal geriau butu skirti lesas Naugardiskes parkui atnaujinti ir sutvarkyti, o ne kazka naujo daryti. Nes padarys ir pamirs.

Vietinė

Vietinė portretas
Tikrai nepritariam šios alėjos projektui. Svarbiau yra sutvarkyti Aleksoto kelius, šaligatvius, kad žmonės jaustųsi gyvenantys mieste. Vyčio Kryžiaus kvartale sutvarkytos gatvės, asfaltas, šaligatviai, turi žmonės kur pasivaikščioti. O dauguma Aleksoto gatvių išdaužyti žvyrkeliai, nei normalaus kelio, nei šaligatvio, problema pravažiuoti, vaikams į mokyklą nueiti. Purvas, dulkės ir duobės. Komentaruose rašote, kad yra svarbi bobelė, norinti prastumti savo projektą, pasigražinti aplinką, tai paviešinkite ją viešai. Tegul visi sužino, kas taip globoja ir rūpinasi jos interesais, o kitiems net žvyrui lėšų nėra.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių