Pasitikdamas Naujuosius metus Kaunas paskendo fejerverkų jūroje

Naujieji metai, vieniems atbėgę žaibiškai, didžiuliais šuoliais, kitiems atsliūkinę taip lėtai, kad jau buvo beveik trūkusi kantrybė jų laukti, atėjo į Kauną. Juos pasitikdamas miestas paskendo fejerverkų jūroje. Šis magiškas vidurnaktis taip pat palydėtas ovacijomis, džiaugsmingais šūksniais, linkėjimais sėkmės, sveikatos ir ramybės.

Kaune sutikti 2019-uosius liko daugybė gyventojų, miestas šioms sutiktuvėms pasipildė ir nemažu būriu svečių.

Vieni įsimintinus laikrodžio dūžius, pranešiančius apie vidurnaktį, nuo kurio jau skaičiuojamos Naujųjų metų sekundės ir valandos, nusprendė sutikti jaukiai namuose su artimaisiais, kiti pasirinko triukšmingą aplinką su miniomis žmonių, daug garso ir kitokių efektų. Treti bandė ieškoti tarpinio varianto, pavyzdžiui, rinkosi Vilijampolėje Neries pakrantėje, iš kur atsivėrė Senamiesčio vaizdas, ant Milikonių kalno, kitų apžvalgos vietų, nuo kurių miestas - kaip ant delno.

Pokšėti fejerverkai ir mirguliuoti dangus pradėjo iki vidurnakčio likus apie 15 minučių ir nesiliovė daugiau kaip pusvalandį. Įvairiaspalvės įvairiaformės liepsnos žaižaruodamos šaudė iš visų pusių. Fejerverkai ypač miesto centre buvo leidžiami taip intensyviai, kad nuo dūmų gausos buvo nemalonu kvėpuoti.  

Norintys patirti metų virsmą kartu su gausia minia Kaune rinkosi tarp kelių vietų, populiariausių jų - nemokama diskoteka viliojančią Kauno Rotušės aikštę ir mokamas muzikos fiestas Kauno "Žalgirio" arenoje bei Kauno sporto halėje.

Karščiausiu vakarėliu po atviru dangumi Rotušės aikštė šią gruodžio 31-ąją gal ir netapo, tačiau lazerių spinduliai ir elektroninės muzikos didžėjai savo ritmais išjudino nemažai tų, kurie įžengė į aikštę. 

Sutiktuvių organizatoriai čia visus pradėjo linksminti jau nuo 22.30 val. Iš pradžių prie pulto stojo DJ Oyster, vėliau - Zakmina, Donatello, o paskutinį pusvalandį iki 01.35 val. susirinkusiųjų imsis Ement.

Nemažai žmonių Rotušės aikštėje paskutinę metų dieną apsilankė dar gerokai iki vidurnakčio. Vieni užsuko pakeliui į restoranus, kavines, naktinius klubus, kuriuose leis šią naktį, kiti apsilankė negalėdami apsispręsti, kur sutikti Naujuosius.

"Atvažiavome apsižiūrėti. Muzika liuks, manau liksime ilgiau, gal net ir vidurnakčio čia sulauksime", - kalbėjo keturių draugų kompanija, atvykusi iš Klaipėdos.

"Mes vietinės - va, mūsų langai šviečia. Tik trumpam išbėgome į aikštę - pasitikti draugų", - pasakojo dvi merginos Aistė ir Viktorija, stoviniavusios atokiau eglės, esančios traukos centru.

Į telefoną įnikęs Vilius - marijampoliškis, Naujuosius nusprendęs sutikti kaip ir kasmet - Kaune. "Nuo studijų laikų susiklostė tokia tradicija. Per dvidešimt metų tikriausiai tik dukart Naujuosius švenčiau ne Kaune", - skaičiavo vyras.

Aikštėje netrūko ir svečių iš kitų šalių. Vienus pasikvietė pasisvečiuoti draugai, kitiems Kaunas tapęs laikinais namais, nes čia studijuoja. "Sūnus jau pusantrų metų mokosi medicinos. Šiemet nusprendėme atvažiuoti aplankyti visa šeima", - pasakojo viešnia iš Ispanijos Rachelė, kol sūnus visiems pirko karštos arbatos.

"Žalgirio" arenoje Naujųjų metų sutiktuvės vyko su dviem scenos grandais – legendiniais Chrisu Normanu ir Gyčiu Paškevičiu, su kurių dainomis išaugo ne viena karta.

Nemažai žmonių šįvakar nusprendė švęsti istorinėje vietoje. Kauno sporto halė netrukus bus pradėta rekonstruoti, tad tai buvo paskutinė galimybė senojoje halėje sutikti Naujuosius metus. Renginys prasidėjo Kauno miesto simfoninio orkestro atliekamomis ištraukomis iš populiariausių operečių dainuojant Liudui Mikalauskui ir Ramintai Vaicekauskaitei, o vėliau į sceną žengė Inga Valinskienė ir Edmundas Kučinskas.

Naujametinius vakarus organizuoja daugybė restoranų, kavinių. Mieste neabejotinai bus daug žmonių net ir po vidurnakčio.

Naktinėtojai gali jaustis ramūs ir saugūs, nes namo nereikėjo keliauti pėstute. Naujųjų metų naktį mieste važiavo papildomi naktiniai troleibusai. 


Šiame straipsnyje: Naujieji metai2019-ieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikai

zelemunčikai portretas
jei taip rūpi bomžų gerovė tai gal susirink juos visus į savo kiemą... jie tokį gyvenimo būdą patys savo noru pasirinko ir jiems taip gyvent gera, tad nėr ko svaičioti kas būtų jei būtų... gerų visiems Naujųjų

nuomone

nuomone portretas
pritariu Mariui - siais metais visos miesto erdves buvo fejerverkuose , o tradiciskai iki siol fejerverku fiesta buvusi Nemuno sala -liko beveik "kaip mirusi" ... Daugybe zmoniu i sala is visur susirinko ......Ir tik paziurejo i kazkur sprogstancius sviesomis ir garsais miesto miegamuju rajonu pakrascius. Kazin ar tinkamas toks savivaliavimas

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Sutinku su Marium.Grupelė idiotų daro tai,ko norisi tik jiems,o daugumai tai tik eilinis pinigų taškymas.Visi Kauno bomžai visą žiemą gyventų šiltai ir sočiai už tai kiek kainavo miestui šie pšikai ir bumsiai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių