Kaunas jau ruošiasi rajono teritorijų prisijungimui – rengiami dokumentai

Dalies Kauno rajono teritorijų prisijungimo siekianti Kauno miesto savivaldybė rengia šiam procesui reikalingus dokumentus, kuriuos planuoja pateikti Vidaus reikalų ministerijai (VRM).

„Teisės aktai numato visą veiksmų algoritmą tokiais atvejais, tad būtent juo ir vadovaujamasi. Pagal galiojančią tvarką jau yra kreiptasi į atsakingas institucijas dėl teritorijos, kurioje planuojama vykdyti mini referendumą, schemos“, – BNS atsiųstame komentare sako Kauno vicemeras Andrius Palionis.

„Šiuo metu vyksta jos derinimo procesas, o po to numatyta kreiptis į VRM, kad būtų organizuojami tolesni veiksmai klausiant gyventojų nuomonės“, – sakė jis.

Kauno miestas rugsėjį nusprendė inicijuoti 13 rajono seniūnijų prijungimą prie miesto.

Šiuo metu vyksta jos derinimo procesas, o po to numatyta kreiptis į VRM, kad būtų organizuojami tolesni veiksmai klausiant gyventojų nuomonės.

Miesto teritoriją siūloma išplėsti prijungiant Garliavos, Akademijos, Karmėlavos ir Lapių miestelius bei 95 kaimus, esančius šiose seniūnijose: Akademijos, Alšėnų, Domeikavos, Garliavos, Garliavos apylinkių, Karmėlavos, Lapių, Neveronių, Raudondvario, Ringaudų, Rokų, Samylų ir Užliedžių.

Siūlomos prijungti teritorijos užima 297,8 kvadratinio kilometro – beveik dukart daugiau nei dabartinis miestas.

Savivaldybė tai motyvuoja tuo, jog šių vietovių gyventojai dažnu atveju dirba Kaune, jie negauna kokybiškų paslaugų, taip pat didesniu patrauklumu galimiems investuotojams.

Kauno rajono vadovai tokį siūlymą kategoriškai atmeta, jam vienbalsiai nepritarė ir rajono taryba.

Tiek Kauno, tiek Vyriausybės atstovai pabrėžia, jog lemiamą balsą dėl prijungimo turėtų turėti gyventojai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Nereikia prijungti rajonu. Ir taip jau darzeliai mieste perpildyti. Kam tas papildomas patigumas

...

... portretas
Krabas NET esamo dydžio Kauno pakraščių sutvarkyt nesugeba (ką ten pakraščiai, jei net pagrindinė Miesto alėja vis apkasuos), o taiko apžiot visą Kauno rajoną - čia jau ne Krabo, čia jau smauglio rajumas.

zose is plunges

zose   is  plunges portretas
krabas nori pasipinigauti,kajis ciulba kadniekas nesikeis mokesciai nepadides ,tai blefas
VISI KOMENTARAI 127

Galerijos

Daugiau straipsnių