Kaunas derasi su „Wizz Air“ dėl naujų skrydžių krypčių

Kauno miesto valdžia su Vengrijos mažų sąnaudų skrydžių kompanija "Wizzair" kalbasi dėl naujų krypčių. Miestas tikisi plėsti maršrutų tinklą ir į Kauną pritraukti daugiau turistų.

Svarbus susitikimas

Šią savaitę Kauno miesto valdžia susitiko su aviakompanijos "Wizzair" atstovais. Kaunas su šia Vengrijos kompanija jau turi sutartį, tad dabar ją peržiūri, ar atitinka miesto lūkesčius. Miesto atstovai tikisi, kad su kompanija pavyks susitarti ir atsiras naujų krypčių.

"Peržiūrime sutartį ir remdamiesi esama sutartimi kalbamės su "Wizzair", kaip patobulinti situaciją, gerinti esamą susitarimą, kad būtų kuo daugiau skatinamas atvykstamasis turizmas ir maršrutai atitiktų verslo bei investuotojų poreikius. Tai yra mūsų prioritetas", – kalbėjo Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Peržiūrime sutartį ir remdamiesi esama sutartimi kalbamės su "Wizzair".

Nori naujų krypčių

Anot jo, Kaunas siekia didesnės plėtros, todėl domisi galimybe atverti oro kelius į Vokietiją, Suomiją ar kitas šalis, iš kurių galėtų į Kauną atvykti daugiau turistų. Daugiau detalių apie susitarimą su "Wizzair" turėtų paaiškėti balandžio viduryje.

Šiuo metu Vengrijos mažų sąnaudų skrydžių kompanija "Wizzair" yra laimėjusi Kauno miesto savivaldybės skelbtą konkursą, tad gavę paramą, jie vykdo keturis maršrutus iš Kauno oro uosto. Su "Wizzair" keleiviai gali pasiekti Nyderlanduose esantį Eidhoveno oro uostą ir tris Norvegijos oro uostus. Kompanija iš Kauno skraidina ir į Londone esantį Lutono oro uostą, tačiau šio maršruto Kaunas nefinansuoja, jis atsirado pačios bendrovės iniciatyva.

Skrydis į Varšuvą

"Kauno diena" primena, kad dar vieną sutartį su Kauno miesto savivaldybe praėjusiais metais laimėjo Lenkijos aviakompanija (LOT), kuri vykdys reguliarius skrydžius iš Kauno į Varšuvą. Pirmasis skrydis iš Varšuvos į Kauną įvyks 2018 m. gegužės 21 d. Iš viso šiuo maršrutu LOT keleiviams siūlys šešis skrydžius pirmyn ir atgal.

Keleiviai bus skraidinami 78 keleivių vietas turinčiais lėktuvais "Bombardier Q400" su įrengtomis verslo, aukščiausia ekonomine ir ekonomine klasėmis. Skrydis iš Varšuvos į Kauną truks apie 1 val. 10 min.

Nuskristi iš Lenkijos sostinės į Kauną LOT siūlys kiekvieną dieną, išskyrus šeštadieniais. Lėktuvas iš Varšuvos Šopeno oro uosto pakils 22:35 val., o Kaune leisis 00:45 val. vietos laiku.

Keliautojai, norintys LOT lėktuvu pasiekti Varšuvą iš Kauno, galės tai padaryti 06:45 val. kiekvieną dieną, išskyrus sekmadienį. Varšuvoje jie bus 06:25 val. vietos laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Butu gerai,kad is Kauno i Trondheima skraidytu-nereiktu i Ryga belstis!

Nice

Nice portretas
I Nica prancuzija manau pasiteisintu skrydis.

Rasa

Rasa portretas
I Vokietija is Kauno labai prašom
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių