Karantino kaip nebūta: Aleksoto funikulierius atnaujino darbą

Pranešama, jog vienas Kauno simbolių, unikalus Aleksoto funikulierius vėl dirba. Karantino metu ši pramoga buvo laikinai uždaryta, tad teko į kalną kopti pėsčiomis. Tad dabar vėl galima užkilti funikulieriumi ir pasigrožėti atnaujinta Aleksoto panoramos aikštele.

Skelbiama, kad turistų ir vietinių keleivių vėl laukia Aleksoto funikulierius. Unikalūs traukinukai į statų kalną, kaip seniau, kels ne tik keleivius, bet ir jų dviračius.

Vienkartinis bilietas į vieną pusę kainuoja 1,2 euro, į abi puses – 2 eurai. Lengvatinio bilieto kaina 0,5 arba 1 euras, jei keliamasi į abi puses. Šeimos bilietas atsieina 3 arba 4 eurus, priklausomai ar į vieną, ar į abi puses. Primenama, kad keleivių dviračiai funikulieriumi keliami nemokamai. Funikulierius keleivius kelia kas dešimt minučių.

Atlaisvinus karantino sąlygas, pasikelti istoriniu funikulieriumi gali tapti gera pramoga. Be to, visai neseniai buvo atnaujinta Aleksoto panoramos aikštelė, tad tai dar vienas paskatinimas, kodėl verta pakilti istorine Kauno transporto priemone bei iš aukščiau pažiūrėti į miesto vaizdus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Ar Žaliakalnio funikulierius veikia?

Ei

Ei portretas
Ar bent kiek padoresnės nuotraukos išstenėt nesugebat?

Bronius

Bronius portretas
Kodėl kelionė pabrango? Vis kauno autobusams mažai......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių