Jubiliejinę Sausio 13-ąją pasitinkant: Kaunas paskendo trispalvių upėje

  • Teksto dydis:

Šiais metais Lietuva mini 30-ąsias skaudžios dienos metines, tad Sausio 13-osios išvakarėse Kaune išryškėjo trispalvės. Visoje Laisvės alėjoje iškabinta šimtai vėliavų. Taip pat apšviesti ir kai kurie Kauno pastatai.

„Šiemet dėl šalyje besitęsiančio karantino iškilmingi Sausio 13-osios renginiai, koncertai ir minėjimai vykti negalės. 30-metį skaičiuojanti Laisvės gynėjų diena bus kitokia. Minint mūsų šalies istorijai itin svarbią dieną, apšviesime keletą žinomiausių miesto objektų: Kristaus Prisikėlimo baziliką, VI forto kryžių kalnelį ir Simono Daukanto pėsčiųjų tiltą į Nemuno salą. Bent jau taip kartu, nors ir būdami atskirai, galėsime prisiminti kovojusius už laisvę. Labai prašome kauniečių apšviestomis vietomis grožėtis iš tolo – jokiu būdu nesibūriuoti ir saugoti save bei aplinkinius“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Agnė Augonė.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Geltona, žalia ir raudona spalvomis taip pat apšviestas ir Kauno rajono savivaldybės pastatas bei Prisikėlimo bažnyčia. Šventinę nuotaiką kurs ir kitos valstybinės institucijos. Be to, Laisvės alėjoje kalėdines dekoracijas pakeitė vėliavos, tad einant šia pagrindine pėsčiųjų gatve, galima pasigrožėti šimtais vėliavų bei taip sužadinti laisvės troškimą.

„Šiemet Kauno Laisvės alėją papuošė 170 trispalvių, kurios miestą padabins iki pat Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos –  Kovo 11-osios. Puošmenų papildymo neprireikė – visos dekoracijos buvo įsigytos ankstesniais metais“, – kalbėjo A.Augonė.

Lietuvos vėliavos spalvų juostomis puošiami ir miesto tiltai: Panemunės, M. K. Čiurlionio, P. Vileišio ir Varnių. Ant jų plazdės daugiau kaip 100 trispalvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aušra

Aušra portretas
gaila,nepamatysim...Nes uždraustas judėjimas....Gražu ,kad puošia,bet galėtų leisti ir pasigrožėti...Kas iš to puošimo, kad žmonėms nebus galima pasidžiaugti?

To Kovidėdų Skiepelis

To Kovidėdų Skiepelis portretas
Tiktai labai gaila,kad senas diedule savo anukelio nepatrolina. Kurio girtas jau lerkope 30 milijonu bunant valdzioje ir naudojant korupcines schemas kurios leidzia nemoketi mokesciu i Lietuvos biudzeta. Dar galetu patrolinti koncervatoriu Manta Adomena kuris yra isipainiojas i MG Baltic korupcijos skandala. Dainiu Kreivi kurio mamos turtas prasidejo 100 milijonu per 2008 krize jam bunant ministru. Ir visus kitua Korumptuotus Koncervatorius. Kurie labiau primena Baltarusijojos valdzia o ne Europos sajungos salies.

BAISU...

BAISU... portretas
Tokia svente o darbo diena.Jonines padare iseigine.Kur tai matyta.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių