Įtariamas D.Kedžio bendrininkas R.Ivanauskas paleistas į laisvę

Klaipėdos apygardos teismui panaikinus kauniečio Raimundo Ivanausko, kuris yra vienas iš įtariamų kauniečio Drąsiaus Kedžio bendrininkų, suėmimą, jis buvo paleistas į laisvę.

Tai Bpatvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Klaipėdos teismo pirmininko patarėja Gintarė Daugėlaitė kiek anksčiau informavo, kad pagrindinis motyvas patenkinti skundą dėl kardomojo suėmimo pratęsimo buvo prasta įtariamojo sveikata.

Pats R.Ivanauskas Klaipėdoje vykusio teismo posėdyje nedalyvavo, nes, pasak atstovės spaudai, jis tuo metu buvo Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos ekspertiniame skyriuje. G.Daugėlaitės teigimu, įtariamasis į šį skyrių nukreiptas prokuroro nurodymu atlikti psichiatrinės ekspertizės.

„Teismo nutartis dėl paleidimo atiduota vykdyti prokurorams“, - sakė teismo atstovė.

Vasario 9 dieną suėmimas R.Ivanauskui buvo pratęstas dar trims mėnesiams. Jis įtariamas padėjęs kauniečiui D.Kedžiui įvykdyti dvi žmogžudystes.

Pernai rudenį teisėsaugininkai sulaikė du įtariamuosius, kurie galėjo padėti kauniečiui D.Kedžiui, kaip įtariama, nužudyti Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių ir Violetą Naruševičienę.

Tada sulaikytas D.Kedžio draugas, buvęs kultūristas, Kauno miesto valstybinio choro dainininkas R.Ivanauskas  ir jo draugė Eglė Barauskaitė. R.Ivanauskas nuo to laiko buvo už grotų, o E.Barauskaitė paleista už užstatą.

Pernai lapkričio pradžioje į viešumą iškilo aplinkybė, kad Policijos departamento pareigūnai galimai nesuteikė prokurorams visos turimos informacijos apie asmenis, galinčius duoti parodymus dėl Kauno apygardos teisėjo J.Furmanavičiaus ir V.Naruševičienės nužudymo aplinkybių. Atliekamas tyrimas dėl galimo Policijos departamento pareigūnų piktnaudžiavimo ir tarnybos pareigų neatlikimo.

Kauniečio D.Kedžio draugu prisistatęs Mindaugas Žalimas žurnalistams tvirtino pranešęs aukštas pareigas einantiems policijos pareigūnams apie D.Kedžio ketinimus 2009 metų spalį nušauti Kauno apygardos teismo teisėją J.Furmanavičių, savo dukters motiną Laimutę Stankūnaitę, jos seserį V.Naruševičienę, buvusį Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą. Tačiau vėliau jis pareiškė, kad jo žodžius žurnalistai iškraipė.

D.Kedys teisėją, buvusią sugyventinę, jos seserį ir A.Ūsą kaltino pedofilija ir sąvadavimu. Kitą savaitę Vilniaus teismas pradės nagrinėti bylą dėl A.Ūsui pareikštų kaltinimų.

Pats D.Kedys vėliau rastas negyvas, tačiau nustatyta, kad jo mirtis nesmurtinė.


Šiame straipsnyje: KedysVenckienėStankūnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Amen

Amen portretas
š**** buvo, š**** bus.

jo

jo portretas
saunu

dievaitis egiux

dievaitis egiux portretas
jokiu būdu negalima paleis to inwalido.tegul jis ten puna.
VISI KOMENTARAI 81

Galerijos

Daugiau straipsnių