Įsimintiniausiam miesto menininkui D. Kajokui – dainos ir gėlės

Įsimintiniausiu 2012 m. Kauno menininku išrinktas rašytojas Donaldas Kajokas už romaną „Ežeras ir kiti jį lydintys asmenys“ pirmadienį pagerbtas iškilmingoje ceremonijoje Kauno menininkų namuose.

Pasidžiaugti rašytojo laurais ir naujuoju romanu susirinko gausus menininkų būrys, tarp kurių – ir ankstesniųjų metų įsimintiniausiojo menininko vardą pelnę kūrėjai, jų vardai įrašyti skulptoriaus Stasio Žirgulio sukurtoje „Sparnuotojoje kolonoje“.

Lauke pasivaišinę karštu vynu ceremonijos svečiai buvo pakviesti į Kauno menininkų namų salę. Čia vakarą vedęs aktorius Dainius Svobonas perskaitė humoristinius etiudus apie ankstesnių metų įsimintiniausio menininko titulą pelniusius kūrėjus.

Kauno menininkų namų direktorius Viktoras Valašinas perskaitė menininkų kolegijos protokolą, kuriame oficialiai užfiksuotas naujas D.Kajoko titulas.

Atsakomojoje kalboje rašytojas juokavo, kad visi nominantai buvo labai stiprūs ir verti titulo. „Turbūt kolegija pasielgė išmintingai ir tą titulą suteikė mažiausiai vertam. O šiaip dabar esu laisvasis menininkas ir labai tuo džiaugiuosi“, – sakė D.Kajokas ir savo kalbą palydėjo trumpu eilėraščiu, kuriuo iliustravo dabartinę savo būseną ir nuotaiką: „Taip gera pasauli kad net nesvarbu/ tas tavo pasaulis.“

Iškilmingą vakarą papuošė muzikinė kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus dovana, solistų Kristinos Zmailaitės ir Edmundo Seiliaus pasirodymas, o pabaigoje vadovaujami kompozitoriaus Vidmanto Bartulio ankstesniųjų metų įsimintiniausieji menininkai atliko himną: „Aš Kaune, aš visur kur akys mato/ Apsvaigstu aš nuo savo aromato./ Kiek draugų liko ten žemai tarp dulkių/ Aš sklandau viršum žalio miesto upių.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių