Į nudistų paplūdimį kauniečiai traukia ir su vaikais

Be oficialių Kauno paplūdimių, mieste yra ir ne viena neįteisinta maudyklė. Kairiajame Nemuno krante taip pat yra ir neoficialus nudistų paplūdimys, kuriame karštomis dienomis renkasi ir šeimos, ir pavieniai kauniečiai.

Be oficialių Kauno paplūdimių, mieste yra ir ne viena neįteisinta maudyklė. Kairiajame Nemuno krante taip pat yra ir neoficialus nudistų paplūdimys, kuriame karštomis dienomis renkasi ir šeimos, ir pavieniai kauniečiai.

Maudytis atvirame vandenyje, degintis saulėje kur kas maloniau ir sveikiau be drabužių, nei apsitempus sintetinius maudymosi kostiumus. Tuo įsitikinę nudizmą kultivuojantys žmonės, tačiau ne visur šie pomėgiai yra įteisinti. Štai Nidoje, kai kuriuose kituose pajūrio kurortuose yra įrengti oficialūs paplūdimiai norintiesiems degintis, maudytis, pramogauti be drabužių, tačiau dar daugiau Lietuvoje yra neįteisintų vietų, kuriose renkasi nudistai.

Vieną neoficialų nedidelį nudistų paplūdimį turi ir kauniečiai. Jis – ant Nemuno kranto, kiek toliau už Česlovo Radzinausko tilto, priešais Lampėdžius. Į šį paplūdimį veda siauras takelis nuo žvyrkelio, einančio palei upę. Įveikus kalvą, pasitinka savadarbė iškaba su užrašu "Nudistų pliažas". Išnirus iš krūmų, tarsi pusiasalis atsiveria smulkiu žvyru ir akmenukais apnešta Nemuno pakrantė. Sekmadienio popietę čia laiką leido kelios dešimtys nuogalių. Nudistų paplūdimyje toleruojami visi –  tiek pavieniai, tiek tiek poromis ar su vaikais atėję žmonės.

Besilankantieji šiame neoficialiame paplūdimyje tvirtina, kad čia tvyro draugiška atmosfera. Kaip elgtis, pasako nerašytos bendražmogiškos elgesio taisyklės. Nevalia spoksoti į kitus žmones, juos nužiūrinėti, fotografuoti ar užkabinėti. Visi elgiasi natūraliai, tartum būtų gatvėje ir apsirengę.

Vadovaujantis mūsų šalies įstatymais, išsirengimas nuogai tam neskirtoje vietoje gali užtraukti baudą už viešosios tvarkos pažeidimą. Nudistų nuomone, neoficialiuose, atokiuose nudistų paplūdimiuose jie niekam netrukdo, o nenorintieji matyti kitų nuogų kūnų ar patys išsirengti, tiesiog turėtų rinktis bendrus paplūdimius, kurių yra daugybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edvinas

Edvinas portretas
Galėtų atidaryti normalu nudistų paplūdimį kad ir tuose pačiuose Lampedžiuose.Beje tarpukaryje jis ten buvo bene pirmas Lietuvoje.

Gintaras Raulinaitis

Gintaras Raulinaitis portretas
Rekomenduoju apsilankyti aukštos klulturos amerikiečių Šeimyninio Nudizmo - Family Nudism - svetainėje: www.purenudism.com/daily_free_photo.html/ - kurioje tikrai ne vaizduojama nieko papiktinancio tiems kam nepatinka svetainės " mylu mylu" kadangi čia išvysime visiškai natūraliai ir natūralioje gamtos aplinkoje žaidžiančius ir laisvai nuoginejancius iškylautojus tėvelius su savo vaikais, kas yra tikrai neapsakomai malonu stebėti, kaip spinduliuoja laime ir džiaugsmu nuoguliu nuoširdžiai besišypsančios akys: www.purenudism.com/daily_free_photo.html/

ieva

ieva  portretas
tai kad ten vyru plezas ir nei vienos moters nebuna keles dienas buvau tai viena tarp vyru net nejauku but
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių