Į Kauno ligoninę atvežta vaistais apsinuodijusi 10-metė

Kauno klinikose buvo gydoma medikamentais apsinuodijusi 10-metė mergaitė.

Policijos duomenimis, 2002 metais gimusi E.G. į ligoninę atvežta iš namų Patrimpo gatvėje sekmadienį 23 val. 16 min.

Kauno miesto Santakos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko įtraukimo vartoti vaistus ar kitas apkvaišinančias priemones.

Policijos atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius sakė, kad įvykio aplinkybės tikslinamos. Išvadų, kuo apsinuodijo mažametė, dar nėra.

Apie įvykį policiją informavo Kauno klinikų medikai. Pareigūnai nekomentuoja, ar mergaitės šeima yra anksčiau pakliuvusi į pareigūnų akiratį, kokios mažametės gyvenimo sąlygos.

Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotoja Nijolė Vizbarienė teigė, kad skyrius apie įvykį informuotas, vaiko teisių apsaugos specialistės vakar dalyvavo nepilnametės apklausoje. Viena specialisčių taip pat vyks ir į šiandien policijos numatytą dar vieną su šiuo įvykiu susijusių asmenų apklausą.

„Dalyvaujam apklausose, tikimės informacijos gauti ir iš gydymo įstaigos. Jeigu matysim, kad šeimoje vaikas neprižiūrėtas, spręsim, ką daryti. O jeigu tyrimas pasisuks kitu kampu, tada į šeimą nesikišime“, – kalbėjo N.Vizbarienė.

Kauno klinikų atstovės spaudai Eglės Žemaitienės duomenimis, mergaitė pirmadienį buvo išleista namo. Ligoninėje ji praleido mažiau nei parą.

Teigiama, kad vaikas jaučiasi gerai.

„Ji kalbėjo su pareigūnais, išsamiai viską papasakojo“, – specialistės, dalyvavusios apklausoje, žodžius persakė Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotoja N.Vizbarienė.

Daugiau apie tai, ką apie įvykį pasakojo nepilnametė, pašnekovė teigė negalinti atskleisti, nes vyksta ikiteisminis tyrimas.

Vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovė kalbėjo, kad pasitaiko tokių atvejų, kai vaistais ar kitomis apkvaišinančiomis priemonėmis apsinuodija nepilnamečiai. „Bet ne kiekvieną savaitę“, – bandė prisiminti N.Vizbarienė.

Anot jos, dažniausiai į jų akiratį pakliūva klijų prisiuostę vaikų globos namų auklėtiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių