Į Kauno kogeneracinę jėgainę pradedamos vežti pirmosios atliekos

Į Kauno kogeneracinę jėgainę (KKJ) trečiadienį pradėtos vežti pirmosios atliekos, praneša elektros ir dujų tiekėjas Lietuvoje „Ignitis“.

Kaip skelbia „Ignitis“, šiais metais KKJ planuoja sudeginti iki 200 tūkst. tonų komunalinių atliekų po MBA, nepavojingųjų pramoninių atliekų bei nuotekų dumblo. Įmonė yra sudariusi atliekų tiekimo sutartis su „Kauno regiono atliekų tvarkymo centras“ ir „Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centras“ bei penkiomis nepavojingų pramoninių atliekų tiekimo įmonėmis.

„Kauno regiono atliekų tvarkymo centras“ per vasarį planuoja tiekti apie 4500 tonų, o „Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centras“ – apie 900 tonų komunalinių atliekų. Taip pat atliekas pateiks ir nepavojingų pramoninių atliekų tiekėjai.

Kauno kogeneracinė jėgainė pirmąsias atliekas planuoja pradėti deginti artimiausiu metu. Kauno kogeneracinė jėgainė gamins šilumą ir elektros energiją.

Bendra projekto vertė siekia iki 160 mln. eurų. Projektas pradėtas įgyvendinti 2016 metais, o Kauno kogeneracinė jėgainė komercinę veiklą planuoja pradėti šių metų pirmą pusmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
TIKĖSIMĖS , KAD NE IŠ VISOS EUROPOS , NORS MŪSŲ BUKAGALVIAI VISKO GALI PRIGALVOTI .

Tai ką \\\\\.../////

Tai ką   \\\\\...///// portretas
Lapių savartynas užsidarys?????????????????????????????????

Anonimas

Anonimas portretas
istirta kad kenkia labai labai mazai + siukslynai ne taip smirdes
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių