Gyventojai dūsta nuo dulkių, bet miestui tai – nė motais?

Aleksote esančios Julijanavos gyventojai jau daugybę metų dūsta nuo dulkių, kylančių dėl neasfaltuotos gatvės atkarpos. Situacija tapo nevaldoma, kai buvo pradėta remontuoti šalia esanti gatvė, o vairuotojai atrado neasfaltuotą lopinėlį kaip trumpesnį kelią.

Neįmanoma gyventi

Aleksoto gyventojai skundžiasi, kad jau porą dešimtmečių miestas negali sutvarkyti vos 100 m Julijanavos gatvės atkarpos, todėl žmonės priversti gyventi nuolatinėse dulkėse. Į kiemus dulkių kamuoliai dar labiau ristis pradėjo tada, kai savivaldybė nusprendė remontuoti šalia esančią Kalvarijos gatvę.

"Situacija tik blogėja, nes daugėja mašinų srautų. Dėl Kalvarijos gatvės rekonstrukcijos, dalis Julijanavos gatvės tapo tranzitine gatve. Dalis vairuotojų renkasi šia neasfaltuota atkarpa sutrumpinti kelią ir taip aplenkti kelis automobilius. Niekas čia greičio neriboja, važiuoja kas nori", – dėstė vietos gyventojas Ričardas.

Jis tikino, kad miestas gatvelės net nepalaisto, todėl nuolat kyla dulkių debesys, kurie nusėda ant viso kiemo. Neįmanoma karštą dieną net langų atsidaryti, nes automobilių srautas nenutrūkstamas.

"Vien ryte per valandą pravažiuoja daugiau nei 100 automobilių. Tam, kad nereikėtų važiuoti pagrindinėmis gatvėmis ir laukti spūstyse, vairuotojai važiuoja šita neasfaltuota Julijanavos gatvės atkarpa ir taip nukerta truputį kelio", – pridūrė kaunietis.

Anot vietos gyventojo, kai į Julijanavos gatvę miestas atsiunčia greiderį ir atkarpą palygina, situacija tik dar labiau pablogėja. Kai žvyro atkarpoje nelieka duobių, vairuotojai spusteli greičio pedalą, taip sukeldami dar didesnę dulkių uždangą.

Maitina pažadais

Portalas kauno.diena.lt apie minėtą gatvę ir jos gyventojų problemas dėl dulkių rašė dar prieš dvejus metus, tačiau situacija nė kiek nepasikeitė. Gyventojai iki šiol beldžiasi į savivaldybės duris su pasiūlymais, tačiau kauniečių norai iki šiol nėra išgirsti.

Vien ryte per valandą pravažiuoja daugiau nei 100 automobilių.

"Bandžiau kalbėtis ir su Miesto tvarkymo skyriumi, bet dabar man net telefono ragelio nekelia. Buvome ir šiaip į savivaldybę kreipęsi, rašę raštus, bet atsakymo negavome", – teigė Ričardas.

Jis nurodė, kad dulkių problema išsprendžiama dviem būdais. Vienas yra brangesnis, kitas – paprastesnis, tačiau vis tiek reikalaujantis miesto atstovų pritarimo. Pirmiausia vietos gyventojai tikisi, kad gatvelės atkarpa bus išasfaltuota.

"Juk ir vaikai čia eina, o jokių šaligatvių nėra. Per tas nuolatines dulkes senyvi žmonės negali niekur eiti, gryno oro gurkšnio įkvėpti", – sakė kaunietis.

Kitas būdas, kuris gerokai sumažintų automobilių srautą – eismo ribojimo ženklai. Anot aleksotiškių, jei neasfaltuotoje Julijanavos gatvės atkarpoje būtų leidžiama važiuoti tik gyventojams ir aptarnaujančiam personalui, gyvenimo kokybė žymiai pagerėtų, nes šioje gatvės atkarpoje yra nedaug gyventojų.

"Yra galimybė čia uždrausti eismą, nes visai netoli yra asfaltuotos gatvės, kuriomis automobiliai gali laisvai važiuoti. Tos gatvės patogios ir saugios, vairuotojai greitai įprastų važiuoti vien asfaltuotu keliu", – įsitikinęs Ričardas.

Vietos gyventojai jau buvo sulaukę eismo saugumo specialistų malonės ir minėtoje vietoje buvo sudėti ženklai, draudžiantys krovininių automobilių eismą, tačiau dėl vykdomų gretimos gatvės remonto darbų, kol kas šie ženklai nusukti ir Julijanavos gatve važiuoja kas tik nori.

Palieka nežinioje

Ir šį kartą miesto savivaldybės atstovai žadėjo, kad gatvė bus sutvarkyta, tačiau kada – kol kas valdininkai nesiryžta net prognozuoti.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, ar 100 m neasfaltuota gatvės atkarpa sulauks kelininkų, ypač, kai aplinkinėse gatvėse jau kurį laiką kvepia asfaltu ir matyti kelininkų sunkioji technika, tačiau savivaldybė gyventojams kol kas nieko konkretaus nežada.

"Dėl Julijanavos gatvės situacija yra žinoma, tačiau miestas pirmiausia sutvarkys Kalvarijos gatvę ir Europos prospektą. Julijanavos gatvės tvarkymo projektas yra paruoštas, tad šios vietos nepamiršime. Miestas intensyviai tvarkosi, tad prašome gyventojų kantrybės", – kalbėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Savivaldybės atstovai patikino, kad dėl eismą ribojančių kelio ženklų gyventojai turėtų kreiptis į Eismo saugumo komisiją. Ji išnagrinės visas aplinkybes ir spręs, ar minėtoje vietoje galima riboti eismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jioo

Jioo portretas
Konservai per tiek metu nieko nedare o dabar visi nori kad matijosius butent ju gatve sutvarkytu. Kantrybes.

Hm

Hm portretas
Is dalies suprantu tuos zmones, bet kita vertus, nori infrastrukturos, kelkis i daugiabuti, o ne lauk kol prie kiekvieno namo nuties individualiai asfalta uz visu pinigus!

to pastebėjimai

to pastebėjimai portretas
jis remia tuos, kas jam patinka, -baikeriai, krepšinis- reikia Sabui paminklą krepšinio namus pastatyt Santakoj,, užstatyt visas žaliausias Kauno vietas investuojant didelius pinigus, o jūs čia smulkmė su savo dulkinom gatvikėm, jam dzin- na tai kas kad negalit pasėdėt savo kieme, kad negalit atsidaryt langų?
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių