Gūsingas vėjas kelia rūpesčių: dalis kauniečių liko be elektros

  • Teksto dydis:

ESO praneša, kad vakar naktį siautusi audra be elektros buvo palikusi dešimtis tūkstančių žmonių. Ketvirtadienio vakarą jos vis dar neturi 1700 ESO klientų. Tarp jų – ir kauniečiai.

18 val. duomenimis, be elektros yra apie 1700 klientų Vilniaus, Kauno ir Panevėžio regionuose. Šalinant gedimus, kartu fiksuojami ir nauji pranešimai apie dingusią elektrą. Šalinant audros padarinius dirba gausios ESO ir rangovų specialistų pajėgos, todėl elektros tiekimas klientams atkuriamas operatyviai.

Iš viso dėl vakar naktį siautusios audros ir šiandien nerimusių vėjo gūsių, be elektros energijos per parą (nuo vakar vakaro iki šiandien 18 val.) buvo virš 50 tūkst. ESO klientų.

Vakar vakare ir naktį audra daugiausia (vėjas ir perkūnijos) ESO skirstymo tinklui žalos padarė Pakruojo, Biržų, Rokiškio, Zarasų, Alytaus ir Vilniaus rajonuose. Lūžo medžiai ar jų šakos, kurios virsdamos ant elektros oro linijų, jas nutraukdavo, o kai kur virstantys medžiai laužė ir pačias elektros linijų atramas.

Šiandien dieną elektros skirstymo paslaugos sutrikimai, dėl gūsingo vėjo, fiksuoti per visą Lietuvą, bet daugiausia Marijampolės, Alytaus ir Vilniaus rajonuose.

Gyventojai, neturintys elektros, raginami kuo skubiau pranešti ESO, ypač jei jų namai ar sodybos nutolusiose gyvenamose vietovėse, vienkiemiuose.

Tą galima padaryti per eso.lt svetainę ir nemokamu telefonu 1852.

Primenama, kad aptikus nutrauktus laidus, nuvirtusias elektros oro linijų atramas, prašome prie jų nesiartinti, neliesti laidų ar kitų elektros tinklo įrenginių, nebandyti jų tvarkyti savarankiškai, bet kuo skubiau pranešti Bendruoju pagalbos telefonu 112 ar ESO tel. 1852.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių