Gidų sąjungos vadovas: Kaunas yra patrauklus karo ir vandens turizmu

  • Teksto dydis:

Apie Kauną sklando įvairių stereotipų. Vienas jų – kad tai yra pravažiuojamas miestas. Gidų sąjungos prezidentas Linas Daubaras teigia, kad nors vykdant didesnes ekskursijas po Baltijos šalis šiam miestui nėra skiriamas didelis dėmesys, laikinoji sostinė siūlo daug įdomių veiklų, tarp kurių – kultūriniai renginiai, karo ir vandens turizmas

Anot Gidų sąjungos vadovo, tiek užsieniečiams, tiek lietuviams Kaune tikrai yra daug ką pamatyti, tik pirmiausia reikia žinoti, ko nori. 

„Jeigu domiesi, visada surasi sau objektą, kuris yra įdomus. Tai gali būti kultūra – parodos, Pažaislio festivalis, gali būti aviacijos šventė, važiavimas dviračiais – yra kuriamas dviračių žiedas per fortus“, – vardija L. Daubaras.

Gidų sąjungos pirmininkas išskiria populiarėjančias sritis, tokias kaip karo ar vandens turizmas.

„Yra didžiulė tendencija pasaulyje – karo turizmas. Jeigu mes sugebėtume tuos turistus pritraukti, tai mums būtų didžiulis pasiekimas – daug pinigų ir daug naudos Kaunui. <...> Pradėjome išnaudoti ir vandens turizmą. Jau yra nuolatiniai maršrutai. Kiekvieną darbo dieną – po Nemuną, savaitgaliais galima plaukti Nemunu iki Raudondvario, iki Kačerginės, taip pat Kauno mariomis galima plaukti į Lietuvos Liaudies buities muziejų, galima plaukti į Birštoną“, – pasakoja L. Daubaras.

Plačiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labiausiai

labiausiai portretas
pasirodo klesti korupcija ir drabstymasis purvais Bet su tuo turistų nepritrauksime Pirma išsikuopkime tada laukime turistų Negi vesime juos ištrupėjusiais šaligatviais ir apšnerkštą L. Alėją? apleitą europinį paveldą? baikimėstis -pradėkim gražiai gyventi

fufaika

fufaika  portretas
orlovas kur

Kaunas

Kaunas portretas
tampa istorinio paveldo naikintoju ir alkoholizmo propaguotoju,nedaug atsilieka nuo sostines.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių