Gelažninkai jau ruošiasi kitų 2025 m. Dakarui

  • Teksto dydis:

Liepos 10 d. Kauno rajono savivaldybėje lankėsi lenktynininkai, Dakaro bagių klasėje 9-ąją vietą iškovoję Emilija ir Arūnas Gelažninkai. Sportininkai atvyko pasidalyti įspūdžiais iš varžybų ir padėkoti merui Valerijui Makūnui už paramą ir palaikymą viso Dakaro metu.

Emilijai tai buvo pirmas Dakaras, o jos vyrui – jau penktas, nors šįkart Arūnui teko naujas vaidmuo – jis buvo žmonos šturmanas. Be to, Emilija šįmet buvo pirma lietuvė moteris Dakaro ralyje.

„Savo pasiekimais Dakare labai džiaugiamės, ypač kai startas buvo toks nesėkmingas, patyrėme avariją. Dar ir dabar lyg košmarą prisimenu pirmas dienas ir akmenuotą trasą, nebenorėjau važiuoti, bet Arūnas palaikė. Tačiau mūsų finišas buvo nuostabus“, – prisiminimais dalijosi lenktynininkė iš Neveronių.

Dakaro ralį, kuriame daugiau nei 4 260 km greičio ruožų, Gelažninkų komanda „Rentway Dakar Team“ įveikė per 67 val. 44 min. ir 45 sek. Toks rezultatas komandai leido bendroje įskaitoje iškovoti 9-ąją vietą.

Meras V. Makūnas džiaugėsi sportininkų pasiekimais, dėkojo už išskirtinį dėmesį Kauno rajonui, šio krašto garsinimą ir pažadėjo paramą ir kitų metų Dakare.

Arūnas pasidžiaugė, kad po Dakaro jo žmona užsitarnavo kitų bagių klasėje važiuojančių sportininkų pagarbą. „Vos prieš trejus metus į mus visi kreivai žiūrėjo, o šiandien Emilija – lygiavertė priešininkė. Dakare ji lenkė ne vieną gerą sportininką, dabar jie nori tokios pačios technikos kaip mūsų“, – didžiuodamasis žmona pasakojo A. Gelažninkas.

Sportininkai atskleidė ir kitų metų savo planus. „2025 m. Dakare tikrai startuosime“, – patvirtino Emilija.

Visai neseniai lenktynininkai grįžo iš Lenkijos, kur visą savaitę vyko didžiausias Europos ralis. Iš 68 dalyvių Emilija iškovojo trečią vietą. „Tai pirmasis jos podiumas ir tikiu, kad ne paskutinis“, – teigė Arūnas.

Sportininkai daug laiko leidžia Jungtiniuose Arabų Emyratuose, kur yra įkurta jų bazė „AG DAKAR Dubai“, jie ten treniruojasi kopose.

Į savivaldybę sportininkai atvyko ne vieni, kartu su jais buvo ir jų augintinė pudeliukė Lilė. „Ji šiek tiek sirguliuoja, tad nenorėjome jos vienos palikti namie. Be to, ji keliauninkė, su mumis daug keliauja, yra aplankiusi jau devyniolika šalių“, – užsiminė Emilija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių