Gatvė tapo kantrybės išbandymu: du mėnesius stovi technika, bet darbai nevyksta

A.Mackevičiaus gatvės gyventojai skundžiasi jau antrus metus nesibaigiančiu gatvės remontu. Jau kurį laiką čia stovi išrikiuota technika, kelio danga išrausta, bet darbininkų nesimato.

Primena chaosą

„Kauno dienos“ skaitytojai pasakojo, koks gyvenimas dabar verda A.Mackevičiaus gatvėje. Pasak jų, gatvės remontas atliekamas chaotiškai, nėra aiškaus darbų grafiko ir informacijos, kada aplink namus vėl bus lygus asfaltas, o ne apkasus primenanti zona.

„Atkarpoje nuo Turžėnų iki Telšių gatvės du mėnesius stovi technika, bet darbai nevyksta. Kiek galima taip stovėti? Jei nemoki atlikti darbo, gal ir nereikia apsiimti. Šonuose pripilta smėlio, vamzdžiai palikti, nėra galimybės pervažiuoti. Mėnesį laiko, norėdamas išvažiuoti iš namų, turėjau važiuoti šaligatviais, dėl to subraižiau ratlankius. Gerai, kad dar baudų niekas neskyrė, nes juk formaliai pažeidžiau Kelių eismo taisykles. Tačiau kitaip išvažiuoti nebuvo įmanoma“, – apie sudėtingą patekimą į namus pasakojo vietos gyventojas Marius.

Kol gatvės danga išrausta, gyventojai buvo priversti važiuoti šaligatviais. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Vyras atkreipė dėmesį, kad atkarpoje nuo Telšių iki Savanorių prospekto taip pat esti eismo chaosas. Anksčiau čia buvo vienpusis eismas, tačiau dėl A.Mackevičiaus gatvės remonto vėl padarytas dvipusis eismas. Tačiau toks sprendimas nepasiteisino. Anot kauniečio Mariaus, dažnai šioje atkarpoje vienoje eismo juostoje vairuotojai palieka savo transporto priemones, todėl sklandžiai prasilenkti – neįmanoma.

„Jei vienoje juostoje žmonės palieka automobilius, tada važiuoti abiem kryptimis yra beveik neįmanoma. Mašinos grūdasi, visi keikiasi, reikia laukti, kol vieni pravažiuos, tada bandyti patiems kažkaip išlaviruoti. Nefunkcionuoja ši atkarpa“, – teigė vietinis gyventojas.

Nenumatyti darbai

Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis „Kauno dienai“ nurodė, kad aplinkinių gatvelių remontas pradėtas dar pernai, o pačios A.Mackevičiaus gatvės tvarkymas prasidėjo šių metų sausį, vėliau laikinai buvo pristabdyta ir kelininkai į šią vietą sugrįžo kovą.

„Bendrovė „Kauno vandenys“ įgyvendina ES fondo lėšomis finansuojamą projektą „Paviršinių nuotekų tinklų rekonstrukcija ir plėtra Kaune“, kuriuo siekiama gerinti paviršinių nuotekų sistemą Kauno mieste. Į šį projektą patenka ir A.Mackevičiaus gatvės remonto darbai. Sudėtingiausioje atkarpoje, tarp Turžėnų ir Telšių gatvių, tinklų atnaujinimas buvo pradėtas dar 2021 m. sausį, tačiau darbai buvo sustabdyti dėl netinkamų statybai oro sąlygų. Darbai atnaujinti šių metų kovo pradžioje ir užbaigti birželio mėnesį“, – teigė specialistas.

Du mėnesius stovi technika, bet darbai nevyksta.

Jis aiškino, kad vykdant projektą įsipareigota pakloti naujus paviršinių nuotekų surinkimo tinklus nuo Šv.Gertrūdos gatvės iki Savanorių prospekto. Pagal dabartinius duomenis, tinklai pakloti iki susikirtimo su Šatrijos gatve.

„Tinklai klojami daugiau nei šešių metrų gylyje, kuriame esti aukštas gruntinio vandens lygis ir „plaukiantis“ smėlis. Taip pat šioje urbanizuotoje teritorijoje gausu net tarpukaryje įrengtų požeminių komunikacijų, kurios yra avarinės būklės. Dėl šių aplinkybių darbų atlikti greičiau nebuvo įmanoma. Rangovo statybinė technika taip pat negalėjo dirbti visu pajėgumu, nes buvo likviduojamos požeminių komunikacijų avarijos“, – kodėl stringa A.Mackevičiaus gatvės remontas, bandė aiškinti A.Pakalniškis.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo, darbų spartą riboja ir intensyvus eismas A.Mackevičiaus gatvėje, kurios visiškai uždaryti negalima dėl šiuo metu Kauno mieste vykdomų kitų gatvių rekonstrukcijos darbų, pavyzdžiui, Pilies žiedo rekonstrukcijos.

Gyventojai stebisi, kad gatvėje jau keli mėnesiai išrikiuota technika stovi be darbo. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Darbų terminai

A.Pakalniškis nurodė, kad dalis darbų bus baigti dar šio mėnesio viduryje. Kitus numatyta užbaigti iki vasaros pabaigos.

„Tinklus atkarpoje nuo Šatrijos iki Telšių gatvės (apie 140 m), numatyta pakloti iki 2021 m. rugpjūčio 16 d., o likusias A.Mackevičiaus gatvės dangas visiškai atstatyti ir dokumentaciją sutvarkyti iki rugpjūčio 31 d.“, – darbų terminų pabaigą nurodė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Visus darbus planuojama užbaigti iki vasaros pabaigos. (Justinos Lasauskaitės nuotr.)

Eismo srautai

Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius pasisakė ir apie eismą atkarpoje nuo Telšių gatvės iki Savanorių prospekto. Pasak specialisto, gyventojai turėtų suprasti, kad dėl vykstančių darbų gali kilti tam tikrų nesklandumų, tad prašo kantrybės.

„Kol kas Savanorių prospekte, Telšių ir A.Mickevičiaus gatvių sankryžoje eismo pakeitimai nebus vykdomi. Suprantame, kad tai kiek apsunkina patekimą į norimą vietos tašką, tačiau iki darbų pabaigos laukti liko visai nedaug. Prašome vairuotojų dar šiek tiek apsišarvuoti kantrybe ir, esant didesniam sankryžos intensyvumui, rinktis alternatyvius maršrutus“, – pasiūlė eismo specialistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AŠ portretas
Pafa ,esi bukas chamas ir daugiau nieko negaliu pasakyti.Žmonės išsirinko ir ne tau skalyti.

tas pats

tas pats portretas
su Kovo 11-osios, nuo Girstučio link Draugystės. Jau keli mėnesiai prasibrauti neįmanoma per laikinąjį šviesoforą, amžinai eilės mašinų. O rugsėjis čia pat. Visai užblokuos gatvę.

Pafa

Pafa portretas
Sukriošęs krabas matijošius per daug senas kad bent pimpala savarankiškai pats sau pakrutintų
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių