Fiksuoja skaitytojai: naujus šulinius Laisvės alėjoje jau padengė rūdys

  • Teksto dydis:

Pirmojo Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapo metu miestiečiai fiksavo daug įvairių defektų. Pro kauniečių akis nepraslydo atsilupę suoliukai, nelygūs tarpai ar sutrupėjęs granitas. Šį kartą praeiviai atkreipė dėmesį į naujai sudėtus šulinius. Jų dangčius padengė iš toli matomos rūdys.

Į portalo kauno.diena.lt redakciją kreipėsi kaunietė Tėja ir nurodė, kad Nepriklausomybės aikštėje, ties Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia naujai sudėtus šulinių dangčius padengė ryškios rūdys. Moteris stebisi, kad rūdys išlindo taip greitai, mat ilgus metus tarnaujantys šulinių dangčiai atrodo geriau, nei sudėti vos prieš metus.

„Man labai keistai atrodo tokie surūdiję dangčiai. Juk visai neseniai baigėsi šio Laisvės alėjos etapo rekonstrukcija. Atrodo, kad jokios antikorozinės dangos ant jų nėra, kad didesnio sniego ir drėgmės neatlaikė. Nežinau, gal dabar rūdys madingos, bet man atrodo, kaip itin senas ir neskoningas akcentas. Specialiai pažiūrėjau į kitus mieste esančius dangčius. Jie tarnauja jau eilę metų, tačiau ant jų tiek rūdžių nėra“, – savo pastebėjimus dėstė Tėja.

Specialiai pažiūrėjau į kitus mieste esančius dangčius. Jie tarnauja jau eilę metų, tačiau ant jų tiek rūdžių nėra.

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su Kauno miesto savivaldybės atstovais ir paprašė pakomentuoti, kodėl naujai sudėti šulinių dangčiai po šios žiemos taip staiga surūdijo. Specialistai tikino, kad taip turi būti, o vėliau šuliniai nebus padengti ryškiu rūdžių sluoksniu.

„Šulinių liukai yra pagaminti iš ketaus, į kurio sudėtį įeina geležis. Visiškai natūralu, jog įvykus geležies, kaip metalo, fizikinei ir cheminei sąveikai su aplinka, geležis oksiduojasi – t.y. ima rūdyti. Rūdijimas nėra gaminio defektas. Šiuo atveju vyksta paviršinė geležies korozija, dėl ko kinta spalva. Laikui bėgant dėl pėsčiųjų ar transporto trinties rūdys nusitrina“, – aiškino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.


Šiame straipsnyje: šuliniainauji šuliniaiLaisvės alėjasurūdijo šuliniaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

:DDD

:DDD portretas
ajetau kokie glušiai, nesupranta, kad tai natūralus procesas, iš pradžių taip visuomet būna kol nauji

Pykts Dėdė

Pykts Dėdė portretas
Nei vienas tiek negyvens, kol tie dangčiai prarūdys... :)

Anonimas

Anonimas portretas
Rusai kalti.
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių