Dovana tikintiesiems – atnaujinta Krūvandų koplyčia

  • Teksto dydis:

Vilkijos apylinkių seniūnija turi išskirtinį objektą – Krūvandų koplyčią. Tai vieninteliai maldos namai šioje seniūnijoje ir vieninteliai priklausantys Kauno rajono savivaldybei.

Per kelerius metus koplyčioje buvo atlikta daug darbų: pakeistas stogas, suremontuotas fasadas (langai, durys), įvesta priešgaisrinė signalizacija, įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, todėl sekmadienį už koplyčios atsinaujinimą buvo aukojamos šv.Mišios.

„Ši vieta yra išskirtinė, į kurią maža kaimo bendruomenė susirenka sustiprėti dvasiškai. Visai nesvarbu, kad čia nėra parapijos, tačiau koplyčia suburia tikinčiuosius – šv.Mišios šiuose maldos namuose aukojamos kiekvieno mėnesio pirmą sekmadienį. Visų tikinčiųjų vardu esu dėkingas Kauno rajono savivaldybei už pagalbą tvarkant koplyčią“, – sakė Mišias aukojęs klebonas Gintautas Kabašinskas.

Medinę koplyčią šio krašto žmonės, iš kartos į kartą perduodantys pamatines vertybes, jas puoselėjantys ir saugantys, pastatė ir beveik prieš 360 metų, gražus jubiliejus bus minimas kitąmet.

Ir klebonas, ir iškilmėse dalyvavę Kauno rajono savivaldybės vadovai už puikiai atliktus koplyčios atnaujinimo darbus dėkojo bendrovėms „Amfora“ ir „Tigro šuolis“, už nuolatinę Krūvandų koplyčios priežiūrą – jos prižiūrėtojui Mindaugui Aniuliui ir nuošalyje atnaujinimo darbus organizuojant nelikusiam Vilkijos apylinkių seniūnui Arūnui Bačiūnui.

Anksčiau koplyčia buvo bešeimininkė, tad įvairūs tvarkymo darbai buvo atliekami tik gavus lėšų iš rėmėjų. 2020 m. koplyčia buvo įregistruota kaip savivaldybės turtas, tad remontams lėšos buvo numatytos biudžete.

Bažnyčios kapitalinio stogo darbai baigti pernai, kiti darbai atlikti šįmet. Savivaldybei šie darbai kainavo beveik 70 tūkst. eurų. Vietiniai gyventojai džiaugėsi, kad, atlikus visus remonto darbus, koplyčia tarsi gavo naują veidą.

Kauno rajono savivaldybė didelį dėmesį skiria rajone esančių bažnyčių tvarkybai. Bažnyčios ir jose esantis sakralinis paveldas – autentiškiausia, tvirtą tikėjimo galią liudijanti krikščioniškojo Lietuvos meno dalis, paliekanti ryškų ženklą dvasiniame ir krikščioniškame lietuvių tautos gyvenime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GERIAU

GERIAU portretas
UŽSIČIAUPK,NES TU NIEKO NEŽINAI,KIEK KAINUOJA ELEKTRA,ŠILDYMAS.VISAIS LAIKAIS DIEVO NAMAMS JI BUVO DIDESNĖ...O ČIA ,KAD PADEDA SAVIVALDYBĖ AR KULTŪROS MINISTERIJA,AR KITOS INSTITUCIJOS TAI LABAI GERAI.TAI MŪSŲ KULTŪROS DALYKAS,O IR ŽMONĖMS YRA KUR NUEITI PASIMELSTI.TUO LABIAU,KAD YRA KAPINĖS,TAI LABAI TINKAMA VIETA SUSIKAUPTI...

Slykstu

Slykstu portretas
Ir kodel Lietuvoje baznycios islaikomos is valstybes ir savivaldybiu pinigu, kai pati kataliku baznycia yra viena didziausiu Lietuvos zemes savininku?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių