Domėjosi saugiu elgesiu kelyje: aktualiausios – važiavimo paspirtuku taisyklės

  • Teksto dydis:

Šiandien Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kvietė susitikti prie Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios (Soboro) ir sužinoti, kaip saugiai elgtis keliaujant pėsčiomis, dviračiu arba paspirtuku. Gyventojams daugiausia klausimų sukėlė pastaroji transporto priemonė.

Kauniečiai klausė, ar važiuojant paspirtuku reikalingas šalmas, ar galima juo keliauti dviračių takais. „Dviračiu, motoriniu dviračiu ir šiai kategorijai priskirtinu elektriniu paspirtuku galima važiuoti dviračių takais, pėsčiųjų ir dviračių takais, arba dviračių juostomis, kur jų nėra – tam tinkamu kelkraščiu,“ – taisykles paaiškino Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus pareigūnės. Važiuojant elektriniu paspirtuku šalmas privalomas tik nepilnamečiams.

Pareigūnai taip pat pastebėjo, kad vis dar gajus mitas, jog atšvaitą reikia prisisegti tik tamsiuoju paros metu. Segėti atšvaitą būtina ir esant prastoms oro sąlygoms, kai matomumas – prastas. Pasak pareigūnų, geriausia, jei atšvaitą segėsime visada. Taip pat, reikėtų nepamiršti, kad atšvaitas segamas dešinėje pusėje.

Policijos pareigūnų informacija buvo ypač įdomi jauniesiems eismo dalyviams. Jie ypač noriai atsakinėjo į pareigūnų klausimus, kaip teisingai paruoši dviratį kelionei ir kaip saugiai pereiti gatvę.

Kauno policijos nuotr.

Pareigūnai pažymi, kad tėvai turi būti pavyzdžiu savo vaikams: „Pasitaiko, kad tėvai neprisega savo vaikų vežant transporto priemonėse, bėga per gatvę kartu su mažaisiais ar vairuodami naudoja mobiliuosius telefonus. Dėl tokio aplaidumo ne tik neformuojamos saugaus elgesio būnant eismo dalyviu normos, bet ir atžaloms kyla galimybė skaudžiai nukentėti.“

Tokios akcijos skirtos ir šviesti, ir edukuoti, ir, žinoma, pabendrauti su pačiais gyventojais, išgirsti, su kokiomis problemomis jie susiduria.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bbd

bbd portretas
Po renginio pareigūnės rūkė už kampo, kažin kontrabandines, ar mėtinį vinstoną

Juokinga

Juokinga portretas
Moterys su ginklais, policininkas ne :)))))

Anonimas

Anonimas portretas
aktualiausia, kai paspirdukininkai lekia šaligatviu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių