Garliaviškis kviečia į nemokamas smiginio treniruotes

  • Teksto dydis:

Vienas geriausių pasaulio smiginio žaidėjų Darius Labanauskas augina sau pamainą: veda nemokamas treniruotes ir pradedantiesiems, ir pažengusiems.

Garliaviškiui smiginis iš pradžių buvo pomėgis, o vėliau tapo pragyvenimo šaltiniu. WDF Europos smiginio vicečempionas, Pasaulio taurės prizininkas, WDF Pasaulio smiginio reitinge kelerius metus iš eilės karaliavęs Darius sėkmingai keliauja profesionalų asociacijos PDC reitingo viršūnės link.

Gera saviugdos priemonė

Smiginis, anot D.Labanausko, yra ir gera saviugdos priemonė, skatina tobulėti psichologiškai, mokytis labiau susikoncentruoti, nesileisti išmušamam iš vėžių, jei vis nepavyksta pataikyti ten, kur reikia, motyvuoja varžytis iki galo. Varžyboms reikia ir fizinės ištvermės, nes visą dieną tenka praleisti ant kojų, tad stiprėjama ir fiziškai. Be to, smiginis reikalauja matematikos įgūdžių. Tenka greitai susiskaičiuoti sumestus taškus, kiek jų dar reikia surinkti. Pradedantiesiems skaičiavimas neretai būna nemenkas iššūkis, tačiau bendraminčių pagalba ir praktika tai padeda greitai įvaldyti.

Smiginio treniruotės, du kartus per savaitę vykstančios Garliavos sporto ir kultūros centre, yra kelerius metus centro vykdomo projekto „Taiklios rankos“ dalis. Nemokami ne tik užsiėmimai, bet ir nebūtina atsinešti jokios savo įrangos, priemonių.

Taikiniai kabo, centro turimų strėlių pasirinkimas didelis, patarimai ir pamokymai – profesionalūs. Viskas, ką svarbu turėti treniruočių dalyviams, – tai noras pasivaržyti ir tobulėti. Atradus, kokios formos, komplektacijos strėlės tinka labiausiai, patartina tokias įsigyti ir treniruotis su asmeninėmis. Tačiau smiginis, atkreipia dėmesį D.Labanauskas, labai ekonomiškas užsiėmimas ir sportas. Siekiant geresnių rezultatų ir nusprendus treniruotis namuose tereikia įsigyti taikinį, sienos apsaugą (keliasdešimt eurų) ir strėles (pradedančiajam tinka ir padėvėtos profesionalios, kurias galima įsigyti ir už 20–30 eurų).

Populiarėja ir Lietuvoje

Pasipylus skambioms D.Labanausko pergalėms, smiginis vis dažniau figūruoja Lietuvos žiniasklaidoje, pradėti transliuoti ir smiginio turnyrai. D.Labanausko sėkmė neabejotinai turėjo įtakos didesniam susidomėjimui šia sporto šaka ir jos plėtra šalyje. Prie to žaidėjas prisideda ir vesdamas užsiėmimus, kaip ir Garliavos sporto ir kultūros centras, rengdamas šiuos užsiėmimus. „Pradedančiųjų klaida – tikėtis greitų rezultatų, pergalių varžybose. Tačiau, turint šiek tiek talento ir daug treniruojantis, daug kas pasiekiama“, – sakė D.Labanauskas.

Ne vienas Garliavos projekte „Taiklios rankos“ pažintį su smiginiu pradėjęs ir tobulėjantis žaidėjas jau drąsiai varžosi Lietuvos smiginio reitingo varžybose ir jose skina pergales. Pavyzdžiui, garliaviškis Ramūnas Ragelis vasarą vykusiame šalies reitingo turnyre „Topo taurė“, kurio vyrų grupėje rungėsi daugiau kaip 80 žaidėjų, iškovojo devintą vietą, o regioninėse Kauno rajono varžybose pasiekė finalą.

Antradieniais ir ketvirtadieniais

Projektas „Taiklios rankos“ skirtas Kauno rajono Garliavos miesto ir apylinkių seniūnijos gyventojams (jaunimui ir suaugusiesiems). Projekto tikslas – skatinti suaugusiųjų fizinį aktyvumą, ugdyti vaikų ir jaunimo sportinę savimonę, prasmingą laisvalaikio kultūrą, formuojant sveikos gyvensenos principus, siekiant mėgėjiško sporto rezultatų.

Smiginio užsiėmimai bendruomenei vyksta antradieniais ir ketvirtadieniais 19–21 val. Smiginis įtrauktas ir į Garliavos krašto sporto žaidynes.

Tokie fizinio aktyvumo užsiėmimai ne tik sudaro prielaidas gyventojų sveikatai gerėti, domėtis sportu, prasmingo laisvalaikio kultūrai formuoti, bet ir prisideda prie mėgėjų sporto plėtros, bendruomeninių ryšių stiprinimo.

Kauno rajono Garliavos sporto ir kultūros centro projektas „Taiklios rankos“ iš dalies finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, projektą administruoja Švietimo mainų paramos fondas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių