Daugiausia sergančiųjų Parkinsono liga – Kauno apskrityje

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras primena, kad balandžio 11-oji – Pasaulinė sergančiųjų Parkinsono liga diena ir kviečia visuomenę nelikti abejinga, atkreipti dėmesį į šią ligą, pagrindinius jos simptomus bei pagalbą sergantiesiems.

Kas yra Parkinsono liga? Tai lėtinė progresuojanti neurologinė liga, kurios metu nyksta galvos smegenų srities, atsakingos už judesių kontrolę, ląstelės. Dėl šios priežasties labiausiai sutrikdoma judėjimo funkcija. Dažniausiai šia liga susergama sulaukus 50–60 metų, tačiau pastaruoju metu pastebimas šios ligos pasireiškimas ir jaunesniame amžiuje.

Parkinsono liga yra viena iš labiausiai paplitusių žmogaus nervų sistemą pažeidžiančių ligų. Higienos instituto sveikatos informacijos centro duomenimis 2015 m. Lietuvoje sirgo 10848 asmenys (iš jų 65 proc. moterų ir 35 proc. vyrų).

Pagal amžių daugiausia sergančiųjų buvo 60 metų ir vyresnių grupėje (10260 asmenų). Lyginat sergamumą tarp apskričių, daugiausia sergančiųjų buvo Kaune (19 proc.), antroje vietoje Vilniuje ir Šiauliuose (16 proc.), po to Klaipėdoje (11 proc.), o kitose Lietuvos apskrityse sergamumas mažesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Įdomu kodėl? Dirvožemio,oro,vandens užterštumas? O gal kitos priežastys?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių