Daugiabučių administratoriai atgaivino vaikų laisvalaikio erdvę

  • Teksto dydis:

Vaikų gynimo dieną ypatinga dovana pasiekė kelių miesto daugiabučių mažuosius gyventojus. S.Daukanto g. 3 ir Kęstučio g. 55 vidiniame kieme "Kauno centro būstas" kartu su savivaldybe oficialiai atidarė atnaujintą krepšinio aikštelę ir įrengė sūpuokles.

Tai pradžia gražių iniciatyvų, kurias daugiabučių administratoriai pasiruošę įgyvendinti, kurdami gražesnę gyvenamąją aplinką.

Ketvirtadienį S.Daukanto g. 3 ir Kęstučio g. 55 vidiniame kieme surengtoje šventėje netrūko džiaugsmingo šurmulio. Tokia administratorių dovana pamalonino gyventojus, tad sūpuokles tuoj pat išbandė mažieji kauniečiai, į krepšinio aikštelę net ir nelepinęs oras sutraukė sportininkus.

"Kauno centro būsto" direktorė Jurgita Jurevičiūtė-Balčiūnaitienė pasakojo, kad prieš kurį laiką savivaldybė į daugiabučius administruojančią įmonę kreipėsi klausdama, kur būtų galima aplinkiniuose kiemuose įrengti sūpynių. Tačiau nutarta vien tuo neapsiriboti.

"Mums gimė mintis atgaivinti visą kiemą: sutvarkyti krepšinio aikštelę (pritvirtinti lankus, nubraižyti juostas ir kt.) bei pastatyti suoliuką, o augančiai kartai dar ir simbolinį medelį pasodinti", – pasakojo direktorė. Atlikti darbus spėta iki Vaikų gynimo dienos, tad atidarymas surengtas būtent per ją.

Direktorė džiaugėsi, kad savivaldybė bendradarbiauja su administratoriais dėl geresnio vaizdo kiemuose. Juolab kad anksčiau būtent šių kiemų laisvalaikio zonos buvo apleistos, o smėlio dėžę kažkada buvo surentę nagingi vaikų tėveliai.

"Daugiabučių kiemuose bendra situacija išties liūdna – jie virtę automobilių stovėjimo aikštelėmis. Ir šiame kieme buvo analogiška situacija – automobiliai buvo statomi net krepšinio aikštelėje. Tik pačių gyventojų iniciatyva, savivaldybės ir seniūnijos geranoriškumu buvo grąžinta jos tiesioginė paskirtis", – džiaugėsi J.Jurevičiūtė-Balčiūnaitienė.

Tai pirmoji šitaip atnaujinta laisvalaikio zona Kaune, kurios įrengimą visiškai parėmė administratoriai ir vietos savivaldybė. Viliamasi, kad analogiškas bendradarbiavimas bus pratęstas įgyvendinant iniciatyvas ateityje.

"Kauno centro būstas" tiki, kad gyventojai vertina administratorių pastangas puoselėti bendruomeniškumą – įmonė nuolat remia renginius ir pati juos organizuoja savo klientams, jų vaikams.

"Planuose – daug aikštelių, kurias norime prikelti antram gyvenimui. Jeigu gyventojai patys nori inicijuoti tvarkymą, mes galime prisidėti fizine pagalba, įrankiais, galbūt smėliu dėžėms ir pan. Visada rasime kompromisą, tad kviečiame kreiptis", – ragino direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho

Oho portretas
Kai dalis Kauno centro gyventojų spjovė į Žaidą - dabar pervadintą Kauno centro būstu ir perėjo į kitas administruojančias įmones, sukruto ir šia - atpigino paslaugas tiems kurie derėjosi su jais ir net kiemus ėmė prižiūrėti? Oho.

k

k portretas
uz moketoju pinigus ,reiskia brangs administravimas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių