D. Šemiotas apie treniruotes darbe: esu parengęs pratimų ir su bokso pirštinėmis

"Biurų darbuotojai per treniruotes dažnai nekantrauja: kada užsimausime bokso pirštines? Manau, kad pradžia – gera, bet viskam – savas laikas", – sakė naujos iniciatyvos ėmęsis Daugirdas Šemiotas.

Žinomas boksininkas, sporto klubo "Daugirdas Gym" įkūrėjas D.Šemiotas jau daugiau nei mėnesį Verslo lyderių centre (BLC) rengia grupines sveikatingumo treniruotes jo ir jame įsikūrusių biurų darbuotojams.

Pratybas gali lankyti ir kaimyninių įstaigų specialistai – tereikia iš anksto užsiregistruoti ir turėti su savimi sportinę aprangą.

– BLC daug dėmesio skiria savo bendruomenės sveikatai, aktyviam laisvalaikiui. Pakvietė prisidėti, tad rugsėjį pradėjome šį projektą, – pasakojo D.Šemiotas. – Tai itin reikalinga iniciatyva. Moksliniai tyrimai rodo, kad vidutiniškai žmogus 50–70 proc. laiko praleidžia sėdėdamas‍️, o per savo gyvenimą ant kėdės darbo vietoje – net iki 65 000 val. Kyla daug rizikos veiksnių – mažai judant silpnėja gilieji raumenys, juosmuo ir stuburas, suprastėja laikysena. Tai lemia ir žmogaus darbingumą, ir emocinį stabilumą. Kita vertus, treniruotės pačiame verslo centre – racionalus sprendimas: patogu, darbuotojai sutaupo laiko. Po darbo pasportavo, pabendravo, persirengė ir – iki kito susitikimo.

Esu parengęs dinamiškų, emocingų pratimų su bokso pirštinėmis, tad išmuš ir jų valanda.

Deriniai: pratybų programą sudaro pratimai su bokso elementais.

– Kokie pratimai sudaro jūsų treniruotes? Kiek jos trunka?

– Sportuojame kartą per savaitę, maždaug po valandą. Programa – vidutinio intensyvumo, bet kartais krūvius truputį padidiname. Išjudiname visus kūno raumenis, atliekame daug įvairių tempimo pratimų pečių juostai, juosmeniui, kojoms. Neapsieiname be bokso elementų – jie efektyviai gerina koordinaciją, judrumą, dėmesingumą.

– Ar nekyla rūpesčių dėl erdvės ir sąlygų pratyboms?

– Jokių problemų. BLC yra didelė konferencijų salė, tad atstumai tarp sportuojančiųjų tokie, kokie privalomi uždarose patalpose, bet gali būti netgi didesni, kad ir 5 m. BLC labai atsakingai reaguoja į susiklosčiusią epidemiologinę situaciją, čia yra visos priemonės, reikalingos saugiai veiklai užtikrinti.

Erdvė: sporto klubo "Daugirdas Gym" įkūrėjas treniruotes rengė ir atvirame ore – BLC terasoje.

– Ar yra norinčių simboliškai pasiboksuoti mūvint tikras kovos pirštines?

– Tokių pageidavimų vis sulaukiu. Esu parengęs dinamiškų, emocingų pratimų ir su bokso pirštinėmis, tad, kai bus palankios galimybės, išmuš ir jų valanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką galiu,Šemiotai,pasakyti?

Ką galiu,Šemiotai,pasakyti? portretas
Gerai,visas tas tavo bruzdėjimas,krutėjimas rodo,kad nepasiduodi.Bet sudėjus į vieną pajėgumus,galimybes,tikslus ir norus - gavosi "varge,o varge."
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių